Meer merken van

De magie van het licht
doet de Citadel van Namen heropleven

Citadel van Namen,
België


In het kader van zijn stadsverfraaiing heeft Namen een beroep gedaan op ons voor een van zijn belangrijkste projecten: de recent gerestaureerde citadel voorzien van een dynamische, kleurrijke en gevarieerde LED-verlichting. De inhuldiging op 13 oktober 2017 werd bijgewoond door een talrijk en enthousiast publiek. Bekijk hier deze prachtige show van licht en kleur.
Citadel van Namen

De Citadel van Namen
is een van de mooiste

historische sites in Europa. Ze verdiende een aantrekkelijke en dynamische verlichting om de schoonheid van de locatie te benadrukken. Dankzij de LED-technologie worden de energiekosten beperkt: minder dan 60%! We zijn erg tevreden over het resultaat.” 

 

- Arnaud Gavroy, schepen van Namen 

Citadelle
Citadelle

De wens van de klant

 

De stad zocht ook een duurzame oplossing op ecologisch vlak en hoopte hiermee heel wat energie te besparen. De vorige verlichting was energieverspillend, gebrekkig en belichtte eerder de planten dan de citadelmuren die door duizenden toeristen worden bezocht.

Citadelle

De juiste verlichting 

 

De eerste commentaren tijdens de inhuldiging waren unaniem: het project is een spectaculair succes en geeft de citadel weer haar glans van weleer. De ludieke, dynamische maar toch sobere toepassing van de 219 LED-armaturen biedt de stad de mogelijkheid om echte spektakels te realiseren. Een belangrijke toeristische troef tijdens de feestperiodes. De oevers van de Maas zullen een fraai schouwspel bieden door deze minimalistisch verlichte citadelsmuren. Tot 22 uur is er een totale verlichting. Daarna is ze beperkt tot alleen de monumenten - om de fauna en flora te beschermen – om tenslotte geleidelijk te verdwijnen om 2 uur 's nachts. Het grootste voordeel voor de stad ligt in de extreme flexibiliteit van het verlichtingssysteem. Een intelligent beheer in dienst van een magisch kleur- en lichtspel.

ColorReach Powercore

ColorReach Powercore

 

LED-floodlight voor het aanlichten van gevels en historische gebouwen

ColorReach compact

ColorReach Compact Powercore

 

Compacte schijnwerper voor dynamische verlichting van gevels en historische gebouwen

ActiveSite

ActiveSite

 

Een cloud-based systeem dat de architecturale verlichting vanop afstand aanstuurt

Gerelateerde cases