Meer merken van

Prachtige gebouwen

een nieuw leven geven

Grand Île,
Straatsburg, Frankrijk


Ontdek hoe het Grand Île mede dankzij de verlichting bezoekers verrast en inspireert
Gebouwen op het Grand Île in Strasbourg, verlicht door de buitenverlichting van Philips

De uitvoering
van elk

verlichtingsplan moet de samenstelling van het architecturale en stedelijke landschap respecteren. En LED-verlichting is zo flexibel dat het zelfs de kleurkwaliteit van wit licht kan bepalen."

 

- Jean-Yves Soetinck, lichtontwerper, Acte Lumière

Voorbijgangers merken de architectuurverlichting op voor een gebouw op het Grand Île, Straatsburg, aangelegd door Philips lighting
Philips verlicht het Grand Île in Strasbourg en creëert verbluffende lichteffecten

De uitdaging van de klant

 

Grand Île is een schatkist van historische schoonheid. Het pittoreske eiland, dat is gelegen in het historische centrum van Straatsburg, biedt een panorama van architecturale schoonheid en schilderachtige rivieroevers. Zou een nieuw verlichtingsconcept toeristen en bewoners kunnen helpen om het gebied opnieuw te ontdekken?

De buitenverlichting van Philips licht de fraaie details uit van een oud gebouw op Grand Île, Straatsburg.

De juiste verlichting 


De bezienswaardigheden van Grand Île zijn een waar feest voor de ogen. Op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie vindt u de kathedraal van Staatsburg, het historisch museum, het oude tolhuis en nog veel meer. Maar een aantal van deze gebouwen waren 's avonds gehuld in duisternis. Een nieuw, up-to-date verlichtingssysteem moest de verlichting gelijkmatiger maken en de bijzondere details van de gebouwen onthullen.

 

LED-architectuurverlichting was ideaal. DecoScene LED-schijnwerpers werden gebruikt om de schitterende architectuur uit te lichten met een reeks kleurtemperaturen. Door met een aantal tinten te spelen konden de lichtontwerpers de verschillende architectuurdetails accentueren. De gebouwen maken zich nu los van de skyline met een gloed die in het water beneden wordt weerkaatst.

 

Dichter bij de oever komen bruggen en muren tot leven dankzij LEDline2-armaturen en iW Blast PowerCore-schijnwerpers. Doordat de stenen oppervlakken baden in een zacht, subtiel gekleurd licht, verandert elke donkere plek in een uniek decoratief element. Sinds de vernieuwing van het verlichtingssysteem trakteert het Grand Île zowel toeristen als bewoners 's nachts op een adembenemend en inspirerend schouwspel.


Op het Place du Château zorgt de verlichting voor een zachte overgang tussen de grond en de gevels doordat het de bovenverdiepingen van de huizen uitlicht en de hoeveelheid schaduw die ze werpen beperkt. Het resultaat: een majestueus stadsgezicht dat het hele gebied een nieuw leven heeft gegeven.

Leer meer over onze systemen voor openbare verlichting

 • LEDline² BCS710/713/716/719/722
  LEDline² BCS710/713/716/719/722
  LEDline² geeft een geavanceerd lineair strijklicht en creëert kleurveranderingseffecten en naadloze ‘lichtgordijnen’. De lineariteit van LEDline², die leverbaar is in een grote ree...
 • iW Burst Powercore BCP464
  iW Burst Powercore BCP464
  iW Burst Powercore is een voor buitengebruik geschikte LED-spot met een hoge opbrengst, die is ontworpen voor accent- en terreinverlichting. Hij combineert kanalen van warmwitte en...
 • iW Blast PowerCore BCP474
  iW Blast PowerCore BCP474
  iW Blast Powercore is een intelligente witlicht-LED-armatuur met hoge prestaties die instelbare kleurtemperaturen biedt, uiteenlopend van warmwit 2700 K tot koelwit 6500 K. De iW B...

Monumenten laten zien
in een nieuwe licht

Het team

Gemeente Straatsburg

De klant

Jean Yves Soetinck, Bureau d’étude Ecotral

Verlichtingsontwerper

Citeos Strasbourg

Installateur

Eiffage Strasbourg

Installateur

Gerelateerde cases