Meer merken van

Brug toont Luik's
nieuwe imago

Pont Atlas,
Luik, België


De Pont de l'Atlas verwelkomt de bezoeker van de stad Luik met verrassende en kleurrijke lichteffecten van Philips.
Pont Atlas, Luik, België

We zijn erg blij met
de resultaten.

De nieuwe LED-lichtoplossing kan aangestuurd worden via internet. Zo kan ik bijvoorbeeld met mijn SmartPhone de verlichting bedienen. Zelfs onze concurrenten zijn onder de indruk.”

 

- Jackson Bulamatari, senior electrical engineer van Service Publique Wallonie.

Pont Atlas, Luik, België
Pont Atlas, Luik, België

De wens van de klant

 

De rivier de Maas en de stad Luik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Was de Pont de l'Atlas voorheen hét symbool van Luik's industriële identiteit, tegenwoordig kiest de Belgische stad meer voor een vriendelijker en (letterlijk) lichter imago.

Pont Atlas, Luik, België

De juiste verlichting 

 

De 250 meter lange Pont de l’Atlas vormt de toegangsweg naar het centrum van Luik. Om de brug een totaal andere sfeer mee te geven, was een nauwkeurig uitgedacht, flexibel verlichtingsconcept nodig. "We hebben vier verschillende types Philips LED-oplossingen op locatie getest", vertelt installateur Ghislain Broers.

 

"Belangrijke voorwaarde was dat de producten vrijwel onzichtbaar zijn voor mensen die voorbij komen." Om dat te bewerkstelligen is afzonderlijke verlichting geïnstalleerd voor de borstwering, bogen, inhammen en pilaren van de brug, legt Broers uit. De kleine LED armaturen bleken gemakkelijk te integreren in de architectuur van de brug en zijn zeer energiezuinig. De Pont de l'Atlas heeft een spannende facelift gekregen, straalt 'nieuw leven' uit: de verlichtingsoplossing kan acht sferen of ‘scenario’s’ weergeven in een ware regenboog van kleuren. "Zelfs onze concurrenten zijn onder de indruk", aldus Jackson Bulamatari, senior electrical engineer van Service Publique Wallonie. 

Leer meer over onze LED-systemen voor achitectuurverlichting.

 • eW Blast Powercore BCP473
  eW Blast Powercore BCP473
  eW Blast Powercore is een LED-verlichtingsarmatuur die een stroom van wit licht van hoge intensiteit levert terwijl hij minder energie verbruikt dan vergelijkbare armaturen die nie...
  • Energiezuinig wit licht met hoge intensiteit
  • Flexibele positionering (350° rotatie, 110° kantelen, zonder gereedschap)
  • Economisch, gemakkelijk te installeren en lange levensduur
 • Color Graze QLX Powercore BCS467
  Color Graze QLX Powercore BCS467
  Tal van architecturale constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Color ...
  • Superieure lichtkwaliteit, consistentie en lichtopbrengst dankzij Philips Color Kinetics Optibin- en Chromasync-technologieën.
  • Eenvoudige installatie en lange productlengten mogelijk door Philips Powercore-technologie.
  • Statische en dynamische verlichtingseffecten kunnen worden ontworpen, weergegeven en aangepast via regelaars van Philips Color Kinetics

Gerelateerde cases