Meer merken van

Het juiste lichtrecept 
voor smakelijke tomaten

Agro Care
Nederland


Ontdek hoe Agro Care de teelt van tomatenplanten verbetert met LED-kasverlichting.
Een medewerker verzorgt tomatenbladeren bij Agro Care, verlicht door kasverlichtingsproducten van Philips Lighting

De uitdaging van de klant

 

Agro Care is een bekroonde tomatenteler. De zoektocht van het bedrijf naar innovatie en producten van hoge kwaliteit komt tot uitdrukking in het credo: "Geen grenzen, geen onzin." Op zoek naar verbeterde teeltmethoden testte Agro Care Philips LED-groeilampen in een hybride systeem.

Een medewerker inspecteert de groei van tomaten bij Agro Care

De productie was uitstekend.
Zelfs aanzienlijk beter dan we hadden verwacht.

En het energieverbruik is lager. Een winnende combinatie voor de toekomst van de tomatenteelt."

 

- Nic Van Roosmalen, operationeel directeur, Agro Care

De juiste verlichting

 

Nic Van Roosmalen, operationeel directeur bij Agro Care in Rilland, was al bekend met de voordelen van LED-tussenverlichting. Recente studie hadden aangetoond dat het toevoegen van één micromol LED-licht in de vorm van tussenverlichting 1,4 maal zo effectief is als het toevoegen van één micromol SON-T-licht boven de planten. Van Roosmalen en Philips verwachtten echter dat een hybride systeem van zowel SON-T als LED nog veel meer zou opleveren.

 

Het nieuwe systeem bestond uit SON-T-armaturen voor de toplighting en LED-technologie voor het leveren van licht aan de lagere delen van de plant door middel van tussenverlichting. "Het uiteindelijke doel van de test is een efficiënter gebruikt te realiseren van een micromol licht door de plant, met een verhoogde productie als resultaat. We verwachten dat deze LED's dat kunnen doen", aldus Van Roosmalen.

 

De eerste testrapporten lijken positief. "De test is nog niet afgerond, maar we kunnen nu al zien dat de resultaten zeer bevredigend zullen zijn", zegt Van Roosmalen. "De productie was uitstekend. Zelfs aanzienlijk beter dan we hadden verwacht. En het energieverbruik is lager. Een winnende combinatie voor de toekomst van de tomatenteelt. Ik weet zeker dat we met meer tests een nog beter lichtrecept zullen kunnen ontwikkelen dat optimaal is afgestemd op mijn specifieke situatie."

 

En dankzij de energiezuinige prestaties van LED-groeilampen, reduceert het nieuwe systeem ook nog eens de operationele kosten van Agro Care.

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,