Meer merken van

Nieuw licht,
nieuwe groei

Boereboom
Nederland

 

Ontdek hoe LED-groeilampen Boereboom Stekcultures helpen om de perfecte daglichtloze groeiomgeving te creëren.

André Boereboom poseert voor zijn planten, die groeien onder de LED-groeilampen van Philips Lighting

De LED's betekenen
een revolutie

voor mijn manier van werken."


- André Boereboom, Boereboom Stekcultures

André Boereboom demonstreert de efficiëntie van LED-groeilampen van Philips Lighting bij de vermeerdering van gewassen

De uitdaging van de klant

 

Boereboom Stekcultures is een boomkwekerij met een enorme productie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de vermeerdering van boomkwekerijgewassen en siergewassen en produceert 4.000.000 stekken per jaar. Het bedrijf kocht LED-groeilampen om planten te kunnen kweken in een nieuwe geconditioneerde kweekcel.

De juiste verlichting


Boereboom Stekcultures is niet onbekend met geavanceerde technologie. André Boereboom is altijd op zoek naar duurzame en innovatieve groei-oplossingen en had al eerder LED-groeilampen van Philips gebruikt. Omdat hij tevreden was over eerdere resultaten met LED, besloot hij de Philips GreenPower-onderzoeksmodule te testen in zijn nieuwe kweekcel.


"Het doel van de test is om het juiste lichtrecept te vinden voor de vermeerdering van diverse houtachtige gewassen onder daglichtloze condities", zei Boereboom. "Dit heeft veel voordelen. Het is niet alleen mogelijk om de temperatuur, belichting en vochtigheid perfect te beheersen, maar ik kan ook telen in meer lagen boven elkaar, wat enorm veel ruimte bespaart."


De test vond plaats in een kweekcel van 30 vierkante meter, met een meerlagensysteem dat gebruikmaakt van Philips-technologie. Deze opstelling maakt het mogelijk om te experimenteren met drie verschillende plantensoorten en verschillende klimaat- en lichtinstellingen. Tot nu toe heeft de test positieve resultaten opgeleverd. "Ik volg al enige tijd tests met LED's om te zien hoe de technologie kan worden gebruikt in de boomkwekerijsector", zegt Boereboom. "Ik vind de resultaten zo overtuigend dat ik nu de eerste boomkwekerij ben met bewortelde stekken zonder daglicht."


Het feit dat LED's vrijwel geen warmte afgeven, maakt het voor Boereboom Stekcultures mogelijk om het licht en de temperatuur van de kweekcel afzonderlijk te regelen.

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,