Meer merken van

Verbetering
in energiekosten en levensduur

Esmeralda Farms, Ecuador

De resultaten
leiden tot

een gewas van veel betere kwaliteit, uniformere groei en langere stelen."
Peter Ullrich, voorzitter van Esmeralda Farms
LED-bloeilamp
Ruben Orozco, Esmeralda Farms

De juiste belichting 

 

De resultaten toonden aan dat de GreenPower LED flowering lamp DR/W/FR het gewas een betere kwaliteit, een gelijkmatigere groei van de plant en langere stelen opleverde. Dit betekent dat het gewas gedurende 10 weken werd belicht en de volledige cyclus, tot het moment dat het gewas geoogst kon worden, 12 weken bedroeg. Bij Dianthus en Lysimachia werden betere resultaten bereikt met dieprood/wit (DR/W).

Na vier maanden werken met de LED flowering lampen werd een aanzienlijke besparing van 91% in energiekosten bereikt, wat neerkomt op een totale waarde van US$ 18.000 per jaar. Dat komt overeen met een energiebesparing van US$ 16,50/uur/hectare. Geschat wordt dat de investering in een tijdsbestek van 11 maanden zal zijn terugverdiend.

De lange levensduur van de LED flowering lampen en hun betere bestendigheid tegen water resulteerden ook in lagere arbeidskosten, omdat het niet langer nodig was om iedere dag kapotte lampen te vervangen. Nu Esmeralda Farms de Philips Greenpower LED flowering lampen heeft geïnstalleerd, kan het bedrijf vertrouwen op snelle groeicycli ongeacht het seizoen.

GreenPower LED-productiemodule

Philips GreenPower LED flowering lamp

De flowering lamp is het energiebesparende alternatief voor een verlengde daglengte voor planten die gevoelig zijn voor de fotoperiode.
Bekijk product

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,