Meer merken van

De opbrengst verbeteren
met licht

Glenwood Valley Farms 

British Columbia, Canada

 

Ontdek hoe LED-kaslampen helpen om de oogst van minikomkommers te vergroten op Glenwood Valley Farms

Oogsttijd in de Glenwood Valley Farms-kas

We zijn erg blij
met de resultaten van de LED-tests,

die boven verwachting waren. Ik overweeg om in de toekomst volledig op het LED-verlichtingsysteem van Philips over te stappen."


- Herb Schlacht, eigenaar, Glenwood Valley Farms

 

De uitdaging van de klant

 

Glenwood Valley Farms is een gerenommeerde kasteler van groenten. Hun kas met een oppervlak van 5,87 hectare produceert lange Engelse komkommers, minikomkommers, aubergines, tomaten en verschillende soorten paprika's. Het bedrijf wilde testen of LED-tussenverlichting de kwaliteit en de opbrengst van hun minikomkommers zou kunnen verbeteren.

De juiste verlichting

 

De test omvatte vier rijen van 16 GreenPower-tussenverlichtingsmodules, die gebruikt werden in combinatie met het bestaande HPS-systeem. Deze lampen werden zo geplaatst dat ze licht leverden tussen de planten. Vorige tests met komkommers en tomaten hadden aangetoond dat deze plaatsing kan leiden tot een efficiëntere plantproductie.

 

Om de LED-groeilampen volledig te testen, werden ze gebruikt bij één groep planten, terwijl een controlegroep alleen werd verlicht met HPS plus daglicht. Er werd getest tijdens twee productieronden, waarbij een plantenfysioloog van Philips ondersteuning verleende. De LED's zijn geïnstalleerd met een geoptimaliseerd lichtspectrum om de bladeren actief te houden.

 

De test was een succes. De gemiddelde toename in productie bedroeg 19% na toediening van maar 8% extra licht. Dit geeft aan dat het licht van de LED's zeer efficiënt was geabsorbeerd. De planten waren zichtbaar verbeterd ten opzichte van de controlegroep, met sneller rijpende, donkerdere vruchten. Ook de grootte en plaatsing van de bladeren was duidelijk verbeterd. Over het geheel toont de proef aan dat het LED-licht efficiënter kan worden omgezet in suiker, wat leidt tot een hogere groei.

 

Tests met hybride systemen lieten een verhoogde plantproductie zien als gevolg van een efficiëntere lichtabsorptie. Dit biedt de kwekers betere groeiomstandigheden in de winter, terwijl ze in de zomer meer mogelijkheden hebben om groei van de planten te controleren.

Smakelijkere
planten kweken

Het team

Glenwood Valley Farms

Kweker

CLP

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,