Meer merken van

Ruimte maken
voor grotere gewasgroei

Kieft-Pro-Seeds/
PanAmerican Seed

Nederland

 

Ontdek hoe Kieft-Pro-Seeds/PanAmerican Seed de kieming verbetert met LED-groeilampen

Twee mensen tonen het resultaat van LED-groeilampen van Philips Horticulture bij Kieft Pro Seeds/PanAmerican Seed

Philips heeft
een enorme voorsprong

als het gaat om LED-verlichting in de tuinbouw"


- Willem Koopman, manager Seed Operations, Kieft-Pro-Seeds/PanAmerican

De uitdaging van de klant

 

Kieft-Pro-Seeds/PanAmerican Seed is een zaadleverancier van wereldklasse. Het bedrijf probeert al jaren om de warmte in de kiemkamers te reduceren. Zou LED een oplossing kunnen bieden?

De juiste verlichting

 

Het doel van de test was om te bepalen of LED-groeilampen de HFL-fluorescentielampen effectief zouden kunnen vervangen. Bovendien wilde het team nagaan of LED voor een uniform verlichtingsniveau zou kunnen zorgen. Dit zou het bedrijf helpen om de kiemingssnelheid te optimaliseren en de timing van het groeiproces te beheersen.

 

De geteste oplossing bestond uit acht karren met vijf lagen planten. Elke kar was voorzien van GreenPower-productiemodules in dieprood/blauw (vier per laag) en GreenPower LED Strings in wit. Het team testte verschillende recepten die varieerden van 50 tot 200 μmol. De test toonde aan dat modules die bestonden uit blauwe en dieprode lampen met een efficiëntie van 50 μmol/s/m2 het beste licht leverden.

 

De armaturen voorzagen niet alleen in het beste lichtrecept, maar zorgden er ook voor dat alle uitgestraalde licht op de planten was gericht, zodat de lichtvervuiling werd geminimaliseerd. Zodra de optimale instellingen waren vastgesteld, werd een uniformere verlichting gerealiseerd van alle planten, waaronder enkele van de best verkopende planten van het bedrijf. Bepaalde planten vertoonden ook een snellere groei en betere kieming. Het beste van alles was misschien dat het gebruik van LED's ruimte vrijmaakte voor vergroting van het aantal lagen met planten.

 

De tuinbouwverlichting die is getest heeft de efficiëntie van het groeiproces vergroot. Het nieuwe systeem vereist minder watergebruik en arbeid en gebruikt 30% minder energie dan het oude systeem.

De kiemkamer
verder ontwikkelen

Het team

Kieft-Pro-Seeds/PanAmerican Seed

Kweker

Lights Interaction B.V

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,