Meer merken van

Jaarrond
kwaliteit oogsten

Kwekerij Wim Peters

Nederland

 

Ontdek hoe kwaliteitspruimtomaten in de winter groeien dankzij LED-kasverlichting.

Een medewerker van Wim Peters laat een rijke oogst aan gezonde tomaten zien, die zijn gekweekt met het licht van Philips HPS-groeilampen

We werken
op basis van

een energiebesparing van ongeveer één euro per vierkante meter. Na een paar maanden werken met het systeem lijkt het erop dat de besparingen zelfs groter zullen zijn."
 

- Wim Peters, tomatenkweker

De Philips LED-kasverlichting helpt Wim Peters om zelfs in de winter kwaliteitstomaten te kweken

De uitdaging van de klant

 

Wim Peters is een grote kweker van pruimtomaten. Maar in de winter doorkweken was tot nu toe voor hem nog niet mogelijk. In plaats daarvan importeerde hij een product van mindere kwaliteit uit Spanje. Zou LED-kasverlichting hem kunnen helpen om het hele jaar door kwaliteitstomaten te produceren?

De juiste verlichting

 

Met de juiste kasomgeving hoopte Wim Peters zelfs in de winter eersteklas tomaten te kunnen kweken. In nauwe samenwerking met Philips installeerde hij een combinatie van HPS-verlichting, Philips GreenPower 600 W lampen en Philips GreenPower LED-tussenverlichting. De HPS-verlichting zorgde voor warmte en licht, en de LED-modules voor de optimale tussenverlichting voor efficiënte groei. "Het hybride systeem biedt ons de perfecte combinatie en zorgt voor maximale controle, zodat we de best mogelijke condities kunnen scheppen voor de planten", zegt Wim Peters.

 

Het resultaat van de LED-verlichting overtrof alle verwachtingen. Niet alleen was de kwaliteit en het volume van de pruimtomaten hoger - ze konden ook eerder worden geoogst dan verwacht. De resultaten van het nieuwe systeem betekenden dat Wim Peters het hele jaar door pruimtomaten van topkwaliteit kon leveren uit zijn eigen kassen.

 

Dankzij de LED-tussenverlichting levert het systeem ruim 10% meer beschikbaar groeilicht aan de plant. Dit groeilicht wordt gedistribueerd over de hele lengte van de plant met als resultaat dat de middelste en onderste bladen van de plant meer groei vertonen.

 

Oorspronkelijk mikte Wim Peters op een reductie in energiekosten tot een euro per vierkante meter dankzij de LED-kasverlichting. Na een paar maanden werken met het systeem lijkt het erop dat de besparingen zelfs groter zullen zijn.

De groeiomgeving
vorm geven

Het team

Kwekerij Wim Peters

Kweker

BE de Lier

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,