Meer merken van

Tomaten
liegen niet

Martin Sigg, 
Närpes, Finland


Het is tijdens de donkere Finse wintermaanden alleen mogelijk tomaten te kweken met extra belichting. Het is de uitdaging de tomatenplanten zo efficiënt mogelijk te telen en toch een grote oogst van topkwaliteit tomaten te realiseren.
Martin Sigg, Finland

Je kunt
direct zien 

wat er met de planten gebeurt als ze meer licht krijgen.”


Martin Sigg, eigenaar van Handelsträdgård Martin Sigg Ab

Martin Sigg. Finland
Martin Sigg. Finland

De juiste belichting 

 

De oplossing voor Martin's kas bestond uit belichtingsadvies, bedrijfscalculaties, LED interlighting modules, advies en follow-up van de plantspecialist, financiering met Philips Capital en advies omtrent de technische specificaties van Horti LED Partner Electroteam.

 

Martin installeerde de LEDs in eerste instantie een dubbele rij LED interlighting in een klimaatzone (ongeveer 1500 m2) van de kas. Doordat de LEDs tussen het gewas hangen kan het licht de plant beter bereiken en houdt het de bladeren fotosynthetisch actief. Daarnaast gaat er minder licht verloren naar de grond en het dak. Daarnaast straalt LED-belichting geen stralingswarmte uit, alleen convectie warmte. De gedeeltelijke ontkoppeling van licht en temperatuur geeft telers de mogelijkheid om het klimaat te controleren en aan te passen aan de vegetatieve of generatieve gewas fase.

 

LED interlighting fotonen zorgen voor meer groei dan dezelfde hoeveelheid fontonen in HPS topbelichting. Een lichtrecept dat het juiste spectrum, de perfecte intensiteit, de meest geschikte plek tussen het gewas en warmtemanagement combineert, helpt de oogst van tomaten te vergroten.

Philips GreenPower LED interlighting

Philips GreenPower LED interlighting

De LED interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.
Naar de oplossing

Gerelateerde case studies

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,