Meer merken van

LED 

toplighting

testen

Ter Laak Orchids
Nederland

   

Ontdek hoe LED-groeilampen worden getest bij Ter Laak Orchids
Ter Laak Orchids gebruikt Philips-tuinbouwverlichting

Het
belangrijkste voor ons

is dat we aan het eind van het project een verkoopbare plant hebben. En dankzij de zorgvuldige begeleiding wordt alles exact vastgelegd. We weten dus precies hoe we de plant moeten telen"

 

- Richard Dressen, Cultivation Manager, Ter Laak Orchids

Philips GreenPower LED-modules boven de orchideeën bij Ter Laak Orchids

De uitdaging van de klant


Ter Laak Orchids heeft zijn sporen verdiend in de tuinbouw. Het bedrijf, dat eigendom is van de broers Eduard and Richard ter Laak, cultiveert al orchideeën sinds 1980. Het produceert momenteel 4 miljoen Phalaenopsis-planten per jaar. Zou LED-licht het bedrijf helpen om ook in de donkere maanden uniforme planten te produceren?

De juiste verlichting

 

De broers Ter Laak wilden weten of LED-toplighting hen zou helpen om ook in de donkere maanden consistente planten te produceren. Philips GreenPower-toplighting is speciaal voor dit doel ontwikkeld. De lage warmteafgifte en het voor de tuinbouw geoptimaliseerde lichtspectrum is aanpasbaar zodat het mogelijk is exact de juiste atmosfeer te creëren voor gezonde plantengroei.

 

Het was tijd om LED-verlichting uit te testen. Gedurende een periode van 20 weken worden inductie en bloei getest in twee aparte compartimenten. Het ene wordt verlicht door LED-toplighting met een verlichtingsniveau van 250 μmol/s/m2, het andere door HPS-verlichting, eveneens met een verlichtingsniveau van 250 μmol/s/m2. De twee compartimenten hebben samen een oppervlak van 180 vierkante meter met 3900 Phalaenopsis-planten. Het project omvat vijf soorten van verschillende leveranciers.

 

Als de planten goed groeien in het compartiment met uitsluitend LED-verlichting, opent dit de weg naar nieuwe kweekmogelijkheden voor Ter Laak Orchids. Op het moment van schrijven loopt het onderzoek nog. We verwachten echter dat de studie voordelen zal aantonen zoals verbeterd klimaatbeheer en verbeterde groei en fotosynthese. Bovendien besparen LED-modules energie en geven ze een uniform licht zonder opwarmtijd.

 

LED-toplightingmodules bieden lichtniveaus tussen de 40-300 μmol/m2/s op een uiterst efficiënte manier.

Groeitechnologie
installeren    

Het team

Ter Laak Orchids

Kweker 

Arend Sosef

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,