Meer merken van

Vroege bloei
elimineren

Valley View Greenhouses South Salem, VS

   

Ontdek hoe tuinbouwverlichting vroege bloei en krimp voorkomt bij Valley View Greenhouses  
Philips-tuinbouwverlichting heeft de gezonde groei bevorderd van deze knolbegonia in Valley View Greenhouses

LED-lampen van Philips
hebben ons veel

tijd en geld bespaard en onze plantkwaliteit verbeterd"


- Frank Amodio, Valley View Greenhouses

De planten bij Valley View Greenhouses hangen onder LED-lampen die worden geleverd door Philips-tuinbouwverlichting
Man met Philips LED-bloeilamp en plant bij Valley View Greenhouses

De uitdaging van de klant


Valley View Greenhouses is een toonaangevende plantenkweker. Het bedrijf, dat is gesticht in 1978, verkoopt kant-en-klare planten aan kwekers en detailhandelaars en levert bewortelde stekken voor de wintermaanden aan het Noord-Oosten van de Verenigde Staten. Het bedrijf had een manier nodig om knolbegonia's te kweken tijdens de korte winterdagen, zonder vroege bloei of strekken.
Close-up van de Philips LED-bloeilamp Valley View Greenhouses

De juiste verlichting

 

De uitdaging voor het bedrijf was om de planten 'marktklaar' te krijgen voor de belangrijkste verkoopperiode van het jaar. Het was tijd om LED-verlichting uit te proberen. Als test werd een aantal van de non-stop begonia-, 'Dragon wing'-begonia- en Nieuw-Guinea-impatiens-planten onder LED-bloemplanten gezet. Om een eerlijke vergelijking mogelijk te maken met de planten die niet onder de lampen stonden, werden er geen wijzigingen aangebracht in het substraat, de bemesting en de irrigatie.

 

De nieuwe lampen waren in elk opzicht een succes. De non-stop begonia's waren consistent tot in de top en bloeiden allemaal tegelijk. De bloemen bleven gedurende een langere tijd gesloten. Het meest indrukwekkend was dat het krimppercentage terug liep van 12% naar slechts 1%, een spectaculaire verbetering.

 

De 'Dragon wing'-begonia's en Nieuw-Guinea-impatiens eindigden gedeeld eerste. Beide groepen planten toonden onder de LED-groeilampen een grote consistentie en gingen niet te vroeg bloeien. Valley View merkte echter wel op dat de warmte onder de Nieuw-Guinea-impatiens-proefbedden hoger was gezet. Het bedrijf wilt de test volgend jaar herhalen om te bevestigen dat de lampen en niet de warmte het verschil hebben gemaakt. Ook wordt komend seizoen de LED-belichting gebruikt voor de Nieuw-Guinea-impatiens om te bekijken of de bloemvorming gedurende enkele weken kan worden versneld.

Bij alle geteste soorten presteerden de planten onder de LED-groeilampen beter dan die onder standaardgloeilampen. De krimp was gereduceerd, de plantkwaliteit verhoogd en de arbeid verlaagd, met hogere winsten als resultaat.

De zaden van betere planten
zaaien

Het team

Frank Amodio, Valley View Greenhouses

Kweker

Fred C. Gloeckner & Company Inc.

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,