Meer merken van

De kleur van de sla
verbeteren

Virolan Puutarha Kangasala, Finland

 

Ontdek hoe LED-kasverlichting de gewaskwaliteit verbetert bij Virolan Puutarha.

Virolan Puutarha verlicht door Philips Lighting

Philips begrijpt onze sector
als geen ander

en levert LED's van ongeëvenaarde kwaliteit."


- Timo Oksanen, Virolan Puutarha

 

 

 Iemand laat de Philips Greenhouse-verlichting zien, die de gewaskwaliteit bij Virolan Puutarha verbetert.

De uitdaging van de klant

 

Slakweker Virolan Puutarha kijkt vooruit. Het Finse bedrijf heeft 12.000 vierkante meter kasruimte en gebruikt de nieuwste groeitechnologie. Zou LED-kasverlichting de exploitatie van het bedrijf goedkoper en energiezuiniger kunnen maken door meerlaagse productie mogelijk te maken?

Meerlaagsverlichtingssysteem van Philips in kas van Virolan Puutarha

De juiste verlichting 

 

Virolan Puutarha overwoog al een tijd om over te stappan op LED-technologie. Het bedrijf voerde al in 1993 experimenten uit met LED-lampen. "Lange tijd was het rustig aan het LED-front, maar een jaar of zes geleden werd blauw LED-licht uitgevonden", zegt Timo Oksanen. "Sindsdien is er sprake van een constante progressie. Philips begrijpt onze sector als geen ander en levert LED's van ongeëvenaarde kwaliteit. De tijd is nu rijp voor betere resultaten."

 

De eerste 500 Philips GreenPower LED-productiemodules zijn in het voorjaar van 2010 aan Virolan Puutarha geleverd en geïnstalleerd. De armaturen werden geïnstalleerd met een geoptimaliseerd lichtrecept dat was gebaseerd op een speciale verhouding van blauwe en rode LED's.

 

Dankzij de nieuwe lampen heeft Virolan Puutarha een effectief meerlaagsteeltsysteem kunnen creëren. De middelste en laagste lagen zijn voorzien van een aanvullende verlichting van LED-groeilampen met een geoptimaliseerd lichtspectrum. Deze lagen hebben dezelfde groeisnelheid als ze zouden hebben onder HFS-verlichting, wat heeft geleid tot een waarneembare verbetering in de kleur van roodbladige sla. Inmiddels heeft Virolan Puutarha nog eens 1000 modules geïnstalleerd, en er zijn er nog eens 1000 gepland in 2012.

 

LED-kasverlichting heeft de exploitatie van Virolan Puutarha aanzienlijk energiezuiniger gemaakt. GreenPower LED's gebruiken minder dan de helft van de energie van traditionele HSF-lampen, terwijl de groeisnelheid gelijk is.

Zoek de locatie van deze kweker op.

Meerlaagse
systemen installeren

Het team

Virolan Puutarha

Kweker

Gerelateerde cases

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,