Meer merken van

Sneller groeiende
en sterkere planten

Vitro Plus
Burgh-Haamstede, Nederland
 

 

Om te kunnen blijven concurreren op de internationale markt, moet Vitro Plus voortdurend blijven zoeken naar manieren om het proces efficiënter, de planten beter en de productie voordeliger te maken.

Ard Stoutjesdijk, Vitro Plus

Ik heb duidelijke 
resultaten

nodig voordat een techniek zich voor mij bewezen heeft.”
 

- Ard Stoutjesdijk, manager Vitro Plus

Tissue culture, Vitro Plus
Propagation, Vitro Plus

De uitdaging 

 

Vitro Plus is verantwoordelijk voor de selectie, vermeerdering en opkweek van 70 procent van alle varens die wereldwijd in de winkels terecht komen. Om aan de toenemende vraag naar varens te kunnen voldoen, is hun doel meer automatisering, maar met behoud van zekerheid en kwaliteit.

 

De juiste belichting

 

In Burgh-Haamstede worden wekelijks 350.000 plantjes geproduceerd waarvan er 20.000 weefselkweekplantjes in pluggen worden afgehard. “Die omvang haalt de toevalstreffers in positieve en negatieve zin er wel uit. Ik durf dan ook te beweren dat de meerwaarde van de LEDs zich in praktijk heeft bewezen. De kwaliteit van de kweek is constant”, vertelt Ard Stoutjesdijk.

 

Alleen al door een efficiëntere benutting van de ruimte behaalt Vitro Plus een meerproductie van 33 procent. Maar ook de kwaliteit van de weefselkweek is verbeterd. Hiernaast wordt een flinke energiebesparing gehaald. Dit komt voornamelijk doordat LEDs minder energie verbruiken dan de spaarlampen die eerst werden gebruikt, maar ook doordat er vanwege de aanzienlijk lagere hoeveelheid warmte die LEDs produceren minder koeling nodig is. 

 

Door de intensieve samenwerking tussen Vitro Plus en Philips, die begonnen is met kleine tests, werden de resultaten steeds zichtbaarder. Uiteindelijk is er een specifiek lichtrecept gevonden dat uniek is voor Vitro Plus.

Philips GreenPower LED production module

   

Philips GreenPower LED production module

De production module is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

Naar de oplossing

 

Waarde creëer je 
samen

Gerelateerde case studies

Events  

 

IFTF - Vijfhuizen, Nederland

4-6 November 2015

 

Agro Innovation – Tokyo, Japan

18-20 November 2015

 

IPM – Essen, Duitsland

26-29 januari 2016

 

IPM – Essen, Duitsland

3-5 februari 2015

We praten over  

YouTube-feed  

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,