Meer merken van

LED levert een prachtig
oriëntatiepunt

Fletcher Hotel,
Amsterdam, Nederland


Fletcher Hotel Amsterdam is een prachtig gekleurd oriëntatiepunt dankzij creatief gebruik van energiezuinige LED's van Philips.
Verschillende betrokkenen bij het nieuwe lichtplan voor de gevel van het Fletcher Hotel in Amsterdam vertellen hoe er spectaculaire verlichting is aangebracht, dat de verbinding met de lucht erboven uitdrukt. Samen met de nabijgelegen Foodstrip levert het een dynamisch, kleurrijk schouwspel.

Hoewel de verlichting
exclusieve

effecten presenteert, moet zij tegelijk ook energiezuinig zijn. De reden waarom we Livingprojects en Philips gekozen hebben als projectpartner lag in hun vermogen om een verlichtingsoplossing te leveren die lang meegaat en duurzaam en onderhoudsvriendelijk is.”

 

- Mark Tervoort, eigenaar van het Fletcher hotel.

Fletcher Hotel Amsterdam, Amsterdam

De wens van de klant

 

Het Fletcher Hotel in Amsterdam torent hoog boven de omringende landbouwgrond en het wegennetwerk uit. Het opvallende cilindervormige gebouw is geschilderd in witte, lichtblauwe en donkerblauwe gedeelten die de wolken en de lucht imiteren. Niet zo verwonderlijk dat ook het lichtplan voor de aanblik van het hotel de omringende hemel moest weerspiegelen.

Fletcher Hotel Amsterdam, Amsterdam

De juiste verlichting

 

We zijn gestart met een lichtsterkte van 130%, zodat je later altijd op 100% kunt uitkomen. De LED-oplossing biedt dat tot de juiste sterkte kan worden teruggedimd.

 

Het creëren van verbindingen tussen gebouw en de omgeving: dat was de belangrijkste uitdaging tijdens het ontwerpstadium. Installatietechnisch vergde dat een hoge mate van creativiteit. Zo was de vraag hoe het glas verlicht moest worden en hoe de armaturen op een gebogen, doorzichtig oppervlak bevestigd konden worden zonder dat ze zichtbaar zouden zijn. Mark Tervoort, eigenaar van het hotel, besloot een gecertificeerd partner van Philips, Livingprojects, om een oplossing te vragen. "Een bijzonder project", blikt directeur Michael Sebregts terug. "Maar al snel wisten we met Philips Color Kinetics resultaten te bereiken." Uitgevonden werd dat het toepassen van eW Graze Powercore-armaturen met een smalle bundel van 8° voldoende was om de hele gevel van ongeveer 45 meter van onder tot boven te verlichten. De koele lichtkleur van de LEDs onthult de subtiele blauw- en grijstinten van het geschilderde glas en het beton. 's Nachts steekt het gebouw zilverkleurig af tegen de donkere hemel. 

 

Leer meer over onze LED-oplossingen voor architectuurverlichting.

 • eW Graze Powercore BCS419
  eW Graze Powercore BCS419
  Tal van architecturele constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages gelijkmatig te verlichten. Met de eW ColorGraze MX Powercore heeft u een regelbaa...
  • Superieure lichtkwaliteit, consistentie en lichtopbrengst dankzij Philips Color Kinetics Optibin- en Chromasync-technologieën.
  • Eenvoudige installatie en lange productlengten mogelijk door Philips Powercore-technologie.
  • Statische en dynamische verlichtingseffecten kunnen worden ontworpen, weergegeven en aangepast via controllers van Philips Color Kinetics.

Gerelateerde cases