Meer merken van

LED-licht verrast
kantoor personeel

KBC Brussel,
Brussel, België


KBC Brussel kiest vol overtuiging voor LED-verlichting. Duurzaamheidsoverwegingen spelen een rol, maar zeker ook de uitstekende lichtkwaliteit.
Geert Cromphout, General Manager Facilities KBC, vertelt hoe de bank gaandeweg overtuigd is geraakt van de kracht van LED. Energie-efficiëntie, lange levensduur, minder warmte-afgifte, maar zeker ook lichtkwaliteit zijn belangrijke redenen voor de relighting van KBC Brussel.

Hogere energiebesparingen,
minder

frequente lampvervangingen en een lange levensduur leken ons goede argumenten om de stap naar de LED-technologie te zetten. Daarnaast wilden we een zo natuurlijk en comfortabel mogelijke verlichting. De kwaliteit van het licht heeft me aangenaam verrast."

 

- Geert Cromphout, General Manager Facilities KBC.

KBC, Brussel, België
KBC Brussel, België

De wens van de klant

 

Het Belgische bank en verzekeringsbedrijf KBC draagt innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Omdat verlichting een belangrijke component vormt van het totale energieverbruik in gebouwen waar kantoor wordt gehouden, is na Leuven ook de vestiging in Brussel aan een relighting onderworpen.

KBC Brussel, België

De juiste verlichting

 

LED-verlichting ontwikkelt zich razendsnel. Waar KBC voor het kantoor in Leuven nog koos voor T5-technologie, is het gebouw in Brussel compleet voorzien van LED-verlichting.

 

"Hogere energiebesparingen, minder frequente lampvervangingen en een lange levensduur leken ons goede argumenten om de stap naar de LED-technologie te zetten.” vertelt Geert Cromphout, General Manager Facilities KBC. Dankzij de nieuwe verlichtingsinstallatie in de kantoren van Brussel, kan KBC zijn energiefactuur fors terugschroeven en maar liefst 62% besparen, wat een return on investment van vijf jaar betekent. Het relightingproject diende niet alleen besparingen op te leveren, maar ook het welzijn op de werkplek te verhogen.

 

Cromphout: “We wilden een zo natuurlijk en comfortabel mogelijke verlichting. De kwaliteit van het licht heeft me aangenaam verrast: die was totaal anders dan de LED-verlichting die ik een jaar of twee geleden had gezien."

Leer meer over led kantoorverlichting van Philips • PowerBalance gen2
  PowerBalance gen2
  Als het aankomt op het met LED-armaturen verlichten van een kantoorruimte zijn bedrijven gewoonlijk bereid te investeren in duurzaamheid, op voorwaarde dat de investering zich teru...
  • Uiterst efficiënte LED-armatuur (136 Lm/W ) , die voldoet aan de norm voor kantoorverlichting
  • Verlichtingsoplossing van uitstekende kwaliteit (UGR16),voor directe vervanging van T5-armaturen.
  • Standaard dimbaar (DALI)

Gerelateerde cases