Meer merken van

Een hoedenfabriek in een

nieuw licht

Pentagon Design,
Helsinki, Finland


Pentagon Design vestigde zich in een oude hoedenfabriek die gerenoveerd werd in het kader van Helsinki's rol als World Design Capital 2012. Daar hoorde de perfecte belichting bij.
Pentagon design kantoor helsinki

Goede verlichting
is essentieel

voor al onze ontwerpwerkzaamheden. De juiste vormen, materialen en kleuren zijn alleen te vinden als het licht goed is.”

 

- Anu Latvala, Designer, Pentagon Design Oy.

Anu latvala
Pentagon design hoedenfabriek

De wens van de klant

 

Pentagon Design wilde economische LED-lichtbronnen installeren. Philips moest de juiste omgeving creëren voor creatief en geconcentreerd denken en tegelijk het unieke karakter van de gebouwen respecteren.

pentagon design vormgeving

De juiste verlichting 

 

Het verlichtingsconcept combineert de eigen ontwerpdeskundigheid en visie op representatie van Pentagon met een functionele elektrische installatie. De gerealiseerde verlichtingsoplossing is gebaseerd op Philips’ productkennis en grensverleggende innovatie in LED-technologie.


”Zowel bezoekers als gebruikers zijn onder de indruk van de verlichtingsoplossingen in de bedrijfsruimte. De verlichtingsarmaturen passen uitstekend bij de architectuurstijl van het gebouw. Ook vinden we dat de oplossingen erg gebruiksvriendelijk zijn dankzij hun flexibiliteit en eenvoud. Dit speciale designjaar is een stimulans voor onze creativiteit, maar het juiste licht is van wezenlijk belang voor de creatie ervan”, zegt Anu Latvala van Pentagon Design.

 

Leer meer over onze LED-oplossingen voor bedrijfsverlichting.

 • LumiStone SP520/522/524/526
  LumiStone SP520/522/524/526
  Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een belangrijke rol. LumiStone is een LED-pendelarmatuur bestaande ...
  • Fraai en functioneel LED-pendelarmatuur
  • Efficiënt (> 100 lm/W) en duurzaam
  • Voldoet aan de normen voor kantoorverlichting
 • Celino LED BPS680
  Celino LED BPS680
  Celino is een complete armaturenreeks die de markttrend naar miniaturisatie en integratie in de architectuur weerspiegelt, en die tegelijk significante vooruitgang in optische pres...
  • Complete armaturenreeks die de markttrend naar miniaturisatie en integratie in de architectuur weerspiegelt
  • Uitstekende optische prestaties met lichtkappen voor optimaal visueel comfort en efficiëntie
 • eW Blast Powercore BCP473
  eW Blast Powercore BCP473
  eW Blast Powercore is een LED-verlichtingsarmatuur die een stroom van wit licht van hoge intensiteit levert terwijl hij minder energie verbruikt dan vergelijkbare armaturen die nie...
  • Energiezuinig wit licht met hoge intensiteit
  • Flexibele positionering (350° rotatie, 110° kantelen, zonder gereedschap)
  • Economisch, gemakkelijk te installeren en lange levensduur

Gerelateerde cases