Meer merken van

Nooit meer

je parkeerplek

vergeten

P-Hämppi,
Tampere, Finland


Ontdek hoe indirecte verlichting parkeren voor automobilisten gemakkelijker maakt in P-Hämppi
De verschillend gekleurde lampen in de P-Hämppi parkeergarage helpen automobilisten te onthouden waar zij hun auto geparkeerd hebben

Een welgemeend
dankjewel

van de gebruikers. Zij hebben de parkeergarage bewonderd en die is een nieuw herkenningspunt geworden in Tampere."

 

- Pasi Nevalainen, Property Manager, Finnpark Oy

Philips parkeergarageverlichting zorgt voor indirecte verlichting in het P-Hämppi parkeergebouw
De nieuwe lampen die door Philips Lighting zijn geïnstalleerd, scheppen een unieke sfeer in de P-Hämppi parkeergarage

De uitdaging van de klant

 

De eigenaren van P-Hämppi wilden een parkeergarage die een verschil maakt. Ze hadden verlichting nodig die de ruimte comfortabel, ruimtelijk en gemakkelijk te gebruiken zou maken. De verlichting moest ook helder genoeg zijn om de kentekenplaten van de auto's te kunnen verlichten, die geregistreerd worden met een camera. Kon LED-verlichting hier een oplossing bieden?

Philips ColorGraze PowerCore en eW Graze Powercore armaturen maken de meerdere etages van P-Hämppi helderder

De juiste verlichting 


Met zijn lengte van 650 meter verdeeld over twee verdiepingen bood de garage enkele unieke kansen voor decoratieve en functionele verlichting. De eigenaren waren ook geïnteresseerd in het gebruiken van milieuvriendelijke LED-verlichting. Daardoor begon Philips met het installeren van ColorGraze PowerCore en eW Graze Powercore armaturen rondom het gebouw, wat zorgde voor prettige indirecte verlichtingseffecten.

 

"We wilden een beleving van indirecte verlichting creëren en een hal met spelonkachtige gewelven”, zegt Timo Meuronen van Aihio-arkkitehdit, de architect die bij het project betrokken was. “Op een ander niveau bieden de verschillende gekleurde lampen een geheugensteuntje dat de menselijke geest helpt zich te herinneren waar een voertuig werd achtergelaten”.

 

De nieuwe lampen scheppen een unieke sfeer die het leuk maakt naar binnen te gaan en die het voor automobilisten gemakkelijker maakt te onthouden waar zij hun auto geparkeerd hadden. Daarnaast voldoet de verlichting aan functionele eisen doordat het camerasysteem in staat is kentekenplaten te registreren. Ten slotte bewaakt de op Ethernet gebaseerd Light System Manager bewegingen in de garage op basis waarvan de verlichting wordt aangepast als er mensen aanwezig zijn.

 

P-Hämppi is de eerste volledig met LED´s verlichte parkeergarage met meerdere verdiepingen in Europa. Overstappen naar energiezuinige parkeergarageverlichting heeft geresulteerd in aanzienlijke besparingen.

 

Leer meer over onze systemen voor bedrijfsverlichting

  • Color Graze QLX Powercore BCS467
    Color Graze QLX Powercore BCS467
    Tal van architecturale constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Color ...
  • eW Graze QLX Powercore BCS427
    eW Graze QLX Powercore BCS427
    Tal van architecturale constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Philip...

Geleiden van
automobilisten
met licht

Het team

Finnpark Oy

De klant

Naar de website

Aihio-arkkitehdit

Verlichtingsontwerp

Naar de website

Gerelateerde cases