Meer merken van

Nieuwe verlichting

scoort in de Ghelamco Arena

Ghelamco Arena, 
Gent, België, 
 

 

Ontdek hoe externe verlichting de nieuwe Ghelamco Arena laat schitteren

 Ghelamco Arena, inclusief de voorgevel, wordt spectaculair verlicht door Philips-buitenverlichting en -sportveldverlichting

De uitdaging van de klant

 

Voetbalclub KAA Gent had grote ambities – en een groot stadion. Het nieuwe stadion met 20.000 plaatsen werd gebouwd om plaats te bieden aan meer toeschouwers en de club naar de top van de Belgische competitie te brengen. Hoe kan licht helpen om van het nieuwe stadion een succes te maken zonder de club op torenhoge kosten te jagen?

 Philips Lighting garandeert dat spelers én publiek een perfect zicht hebben in de Ghelamco Arena in Gent

De juiste verlichting

 

Voor een stadion van dit formaat is het juiste licht essentieel. Philips werd binnengehaald om het hele stadion te verlichten, en we begonnen met de installatie van ArenaVision-schijnwerpers rond het speelveld. Deze sportveldverlichting van hoge kwaliteit zorgt voor een optimaal zicht voor spelers en toeschouwers. Licht van hoge kwaliteit zonder flikkeren garandeert dat superslow-motioncamera's onberispelijke beelden kunnen vastleggen.

 

De voorgevel van het stadion werd voorzien van 500.000 flexibele LED's, waarmee berichten over gebeurtenissen in het stadion kunnen worden geprojecteerd die gebruikmaken van animatietechnieken. De nieuwe buitenverlichting heeft de voorgevel van het stadion getransformeerd in een uniek advertentiemedium dat zichtbaar is voor voorbijgaand verkeer langs verschillende routes.

 

Het nieuwe verlichtingssysteem heeft alle doelen bereikt. Philips heeft samen met het Belgische bedrijf Painting with Light alle systemen op tijd geleverd en geïnstalleerd voor de opening van het stadion. Philips zal de komende tien jaar ook alle onderhoud uitvoeren. Een beetje teamwork heeft geleid tot een grote overwinning voor alle betrokken partijen - wat past er beter bij een voetbalclub?

 

De nieuwe voorgevelverlichting met een palet van 16 miljoen kleuren doet menige bezoeker (voor even) verstommen. Deze kleuren kunnen worden gebruikt om eindeloze combinaties van lichteffecten te creëren die nog niet eerder zijn vertoond, inclusief rimpels, knipperlichten, vegen en explosies.

Leer meer over onze systemen voor stadionverlichting

  • ArenaVision MVF404
    ArenaVision MVF404
    De schijnwerper ArenaVision MVF404, die met name is bestemd voor niet-overdekte sportstadiums en grote indoorarena's, verhoogt in sterke mate de theatrale en emotionele waarde van ...
  • eColor Graze QLX Powercore BCS447
    eColor Graze QLX Powercore BCS447
    Tal van architecturele constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Philip...

Maatschets 1 Ghelamco Arena

maatschets-ghelamco-arena

Maatschets 2 Ghelamco Arena

maatschets-ghelamco-arena

Gerelateerde cases