Meer merken van

Boodschappen doen in

het juiste licht

Supermarkt SPAR,
Wespelaar, België


Supermarkt SPAR in Wespelaar koos voor de LED-verlichting van Philips om haar producten in het juiste licht te plaatsen. Je loopt een warm lichtbad binnen en boodschappen doen is een feestje.
Verlichte koeling in de SPAR

Onze elektriciteitsfactuur
is dezelfde 

dezelfde als een jaar geleden, terwijl de commerciële oppervlakte met ruim 60% is toegenomen. De investering betaalt zich met andere woorden terug dankzij het lagere energieverbruik."

 

- Arthur De Greef, eigenaar-zaakvoerder SPAR.

Spar supermarkt gangpad

De wens van de klant

 

De Spar ligt in een voormalig conservenfabriek. Eigenaar Arthur vertelt dat het licht extra comfort moet geven aan haar bezoekers. De moderne structuur had geen ziel, dus hebben we daar wat aan gedaan. Er moest licht komen dat erbij paste.

productpaden in spar wespelaar

De juiste verlichting 

 

Arthur en Ingrid De Greef bezochten meerdere supermarkten in België en het buitenland, vroegen raad aan diverse verlichtingsspecialisten, maar vonden nergens de geknipte oplossing. Vervolgens ontdekten ze het LAC (Lighting Application Center) van Philips in Nederland.

 

“In Eindhoven kregen we een demonstratie die ons met verstomming sloeg. Bij voorbeeldetalages en -rekken, waar je de verschillen tussen de types verlichting erg goed kunt zien, sprong vooral de LED-verlichting in het oog. Na dat bezoek aan het labo hebben we ons volledig laten begeleiden door Philips. Na afloop van de werf kende Dieuwertje Rosiers, Lighting Designer bij Philips, onze winkel en de behoeften ervan zelfs beter dan wijzelf!”

 

Op dit moment is de fonkelnieuwe supermarkt volledig uitgerust met dimbare LED-armaturen. Om half 8 ’s morgens brandt de verlichting op 20% van zijn vermogen, en vijf minuten voor het openen van de deuren gaat deze voluit branden. Het omgekeerde gebeurt bij de sluiting, waardoor klanten subtiel naar de uitgang worden geleid. Een systeem met bewegingsdetectoren – de Pacific LED Green Parking – staat garant voor een mooie overgang tussen parking en winkel. “Het licht wordt geleidelijk intenser, waardoor de bezoekers de indruk hebben dat ze gedragen worden door een golf”, beloven de zaakvoerders. 

 

Ontdek al onze oplossingen voor supermarktverlichting.

 • Maxos LED Industry 4MX850
  Maxos LED Industry 4MX850
  De Maxos LED Industry is een verlichtingsoplossing met een korte terugverdientijd die tegelijk voldoet aan alle relevante normen voor supermarkten en industriële toepassingen. Voor...
  • Energiebesparing tot 40 %, zeer korte terugverdientijd
  • Units eenvoudig te monteren op bestaand Maxos- en TTX400-lichtlijnen
  • Comfortabel licht, lange levensduur
 • StyliD
  StyliD
  Winkeliers worstelen steeds meer met almaar stijgende energieprijzen. Tegelijkertijd moeten ze de lichtkwaliteit behouden waaraan ze gewend zijn, flexibiliteit voor integratie in d...
  • Winkelklanten aantrekken met licht van hoge kwaliteit
  • Armatuurontwerp past discreet in de winkel
  • Goede energieprestaties, overeenkomend met CDM Elite maar met een veel langere levensduur en een terugverdientijd voor de totale gebruikskosten van minder dan drie jaar.
 • Pacific LED WT460C
  Pacific LED WT460C
  Als u energie wilt besparen en tegelijk een duurzame verlichtingsoplossing wilt, opbouwen, is de sterk verbeterde Pacific LED3 iets voor u. De robuuste en waterdichte Pacific LED3 ...
  • 1 op 1 vervanging voor TL-D oplossing
  • standaard dimbaar (DALI)
  • 50% energiebesparing in vergelijking met fluorescentieoplossingen met een elektronisch VSA

Gerelateerde cases