Perfect licht,

exacte locatie

De kracht van indoor GPS

Hoewel de technologie vrij nieuw is, is het moeilijk om een leven zonder GPS voor te stellen. Wereldwijd gebruikt bijna iedereen navigatie en mobiele apps voor locatiespecifieke informatie en diensten. Dankzij GPS kunnen we de weg vinden van de ene naar de andere plaats, informatie krijgen over onze directe omgeving en kunnen we efficiënter werken.

 

Stelt u zich eens voor dat u de kracht van GPS binnenshuis kon brengen. Retailers zouden het winkelen kunnen verbeteren door de weg te wijzen en gebruik te maken van in-store promoties. Bedrijven zouden magazijnmedewerkers kunnen helpen efficiënter te werken doordat ze de producten makkelijker vinden en door locatiegebonden opslaginstructies. Ziekenhuizen kunnen met indoor GPS hun patiënten beter de weg wijzen. Werkgevers zouden hun werknemers de verlichting en de temperatuur op hun werkplek kunnen laten regelen, of zouden lege vergaderzalen kunnen aanbevelen op basis van hun huidige positie, zodat ze comfortabeler en productiever kunnen werken.

 

Dit alles en nog veel meer is vandaag al mogelijk met Indoor Positioning van Philips.  

Vrijuit winkelen

 

Consumenten zijn geraffineerder dan ooit: ze gebruiken meerdere kanalen om items die ze nodig hebben te zoeken en te kopen. Retailers zijn voortdurend op zoek naar manieren om klanten een onbelemmerde winkelervaring aan te bieden: één die die vlot en inspirerend is en naadloos handige online bronnen en mobiele apps integreert. En een winkel waar klanten snel alle producten vinden, met direct hulp en met relevante en actuele aanbiedingen en informatie.

 

Tegenwoordig raadplegen veel mensen hun smartphones tijdens het shoppen in de winkel. Door zijn wijd verspreide gebruik is de smartphone de belangrijkste aangewezen metgezel om vrijuit te winkelen. De smartphone wint aanzienlijk aan waarde als hij zich bewust is van zijn positie binnenshuis via een nauwkeurig Indoor Positioning systeem.

 

Door Indoor Positioning kunnen shoppers en winkelpersoneel producten gemakkelijk vinden of plaatsgebonden berichten ontvangen. Voor retailers wordt het mogelijk om hun klanten op een zinvolle manier te benaderen en door middel van analyse van positiegegevens kan de marketing impact gemeten worden en de winkelactiviteiten geëvalueerd.

De vier voordelen

White paper


Wist u dat locatie gebaseerde services het gebruik van uw winkel app kan verhogen tot wel 60%? Lees meer over de onderzoeksresultaten en de kracht van Indoor GPS in ons Engelstalige white paper.

Philips Indoor Positioning: een revolutie in de detailhandel

 

Retailers die willen genieten van deze voordelen van indoor locatiegebaseerde diensten hebben een betrouwbaar, nauwkeurig en betaalbaar indoor GPS nodig. Tot voor kort moesten ze genoegen nemen met systemen waarvoor ze bijkomende apparaten (vaak op batterijen) moesten inzetten in hun winkel. Die boden twijfelachtige prestaties met lage nauwkeurigheid en hoge netwerkvertraging en waren lastig te installeren en te onderhouden.

 

Met het Philips Indoor Positioning systeem, kunnen retailers nu genieten van directe, real-time, tot op minder dan een halve meter nauwkeurige positiebepaling en oriëntering. Simpelweg door gebruik te maken van de Philips energie-efficiënte LED-verlichting.

 

Hoe werkt het?  


Overal waar mensen binnengaan, is er al verlichting geïnstalleerd. Het ligt dus voor de hand om het verlichtingssysteem te benutten om een GPS netwerk te creëren, in plaats van een volledig gescheiden infrastructuur te installeren. Dat is precies wat de Philips Indoor Positioning doet met behulp van de Philips VLC-technologie (Visible Light Communication). Met VLC verstuurt elke armatuur zijn eigen unieke identificatiecode naar de smartphone van een klant. Daardoor kan het systeem de positie van de klant in de winkel nauwkeurig lokaliseren.

 

Omdat VLC rechtstreeks is ingebouwd in de Philips LED-armaturen, is er geen extra installatie, onderhoud, of stroom vereist. De armaturen bieden alle voordelen van LED-gebaseerde verlichting, inclusief drastische energiebesparing ten opzichte van conventionele verlichting en ze verschaffen ook de infrastructuur om indoor GPS diensten aan te bieden.

 

Naast de LED-armaturen wordt het Philips Indoor Positioning systeem aangeboden met iOS en Android SDK en cloud diensten, die retailers of hun applicatieontwikkelaars kunnen gebruiken om de mogelijkheden van positiebepaling te integreren in hun mobiele apps.


Privacy

Privé, veilig en ready to go  

 

Philips respecteert de privacy van de gebruiker. We hebben ons systeem zo ontworpen dat er geen persoonlijke gegevens worden opgevraagd, verzameld of opgeslagen. De locaties van mobiele apparaten worden anoniem ingelogd. Het systeem bewaart geen link met ID's of namen van de gebruiker.

Compleet servicepakket  


Een succesvol Indoor Positioning systeem vereist een partnerschap: uw bedrijfs- en klantenkennis samen met onze systeemexpertise en ondersteuning van ontwikkelaars.

 

Onze toegewijde specialisten werken nauw me u samen, stap voor stap, vanaf het eerste concept tot het volledig gerealiseerde systeem, met de volgende diensten:

 

  • Lichtontwerp
   Creëer of evalueer het lichtontwerp zodat het Indoor Positioning ondersteunt
 
  • Installatie en klaarmaken van de locatie
   Installatie van de verlichting, klaarmaken van de locatie en het testen van de prestaties van het systeem
 
  • Ondersteuning van ontwikkelaars
   Ondersteuning en advies voor applicatieontwikkelaars om naadloze integratie van Indoor Positioning in mobiele apps mogelijk te maken
 
  • Licenties en service
   Licentieverlening van de positiebepalingssoftware en het gebruik van de cloud diensten en klantenservice

Cases

Case study
aswaaq, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Case study
MediaMarkt, Eindhoven, The Netherlands

Succesvol samenwerken  

 

Philips heeft samengewerkt met een breed scala van bedrijven gespecialiseerd in digitale cartografie en app-ontwikkeling, en met retail IT-leveranciers om te zorgen voor een naadloze integratie met diverse mobiele platformen en applicaties voor klantenbinding. We kunnen samenwerken met de partner van uw keuze of we kunnen u verwijzen naar onze betrouwbare partners.

Philips_Indoor_positioning_experience

Winkelen in een nieuw tijdperk - Trends in de detailhandel

 

Wilt u meer weten over de nieuwste trends in de detailhandel?

 

Lees het RetailScene tijdschrift

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, producten en promoties.

 

Inschrijven nieuwsbrief