Meer merken van

Indoor positioning

 

Perfect licht, exacte locatie

Personalisering voor uw klanten, inzichten voor u

Smartphones leveren al een overvloed aan informatie voor klanten. Met apps en diensten die worden aangestuurd door Indoor positioning van Philips Lighting kunt u de mobiele beleving in uw winkel personaliseren en tegelijk patronen onthullen die het gemak voor uw klanten kunnen verhogen en hun band met uw merk kunnen versterken.

 

Verbeter de beleving van het winkelen met aanbiedingen in de winkel die gebaseerd zijn op de plek waar uw klanten zich bevinden, en geef hen nieuwe redenen om te kopen en langer in de winkel te blijven. Routebegeleiding helpt bezoekers hun weg te vinden door de winkel en verbetert de efficiëntie van medewerkers bij dagelijkse werkzaamheden zoals vakken vullen en orders verzamelen. Met de smartphone-app worden klanten rechtstreeks naar de artikelen geleid die zij zoeken, terwijl gegevens die door het systeem verzameld worden inzicht kunnen bieden in de effectiviteit van marketingcampagnes in de winkel en u kunnen helpen de winkelindeling te optimaliseren.

De voordelen van Indoor positioning in één oogopslag

Energie besparen

Lever een gepersonaliseerde mobiele ervaring

Waar uw klanten zich ook bevinden in uw winkel, zij kunnen hun smartphone of tablet gebruiken om naar de producten te navigeren die zij willen, wat het gemak en comfort van hun winkelbeleving verbetert.

Energie besparen

Houd klanten langer in uw winkel en geef hen nieuwe redenen om iets te kopen

Met locatiegebaseerde aanbiedingen en waarschuwingen zijn klanten meer betrokken, blijven ze waarschijnlijk langer en zijn ze meer geneigd iets te kopen*.

Energie besparen

Verbeter de prestaties

Uw Indoor positioning systeem levert locatiegegevens voor het optimaliseren van uw winkelindeling, het verbeteren van de doorstroming en het evalueren van de effectiviteit van marketingcampagnes op basis van hoe klanten de ruimte gebruiken.

Energie besparen

Verhoog de productiviteit

Verhoog de efficiency van het personeel met nauwkeurige, real-time gegevens die hen de weg wijzen naar problemen, bij het aanvullen van winkelvoorraad en het verzamelen van orders, en die hen locatiegebaseerde ondersteuning bieden.

Energie besparen

Verzeker de privacy van klanten

Ons systeem vereist, verzamelt en bewaart geen persoonlijke gegevens en de locaties van mobiele apparaten worden anoniem geregistreerd.

*Op basis van onderzoek van diverse winkelketens en leveranciers van locatiegebaseerde diensten

Wat is mogelijk met Indoor positioning?

 

Ons Indoor positioning systeem verandert het rasterwerk van uw winkelverlichting in een infrastructuur voor het delen van gegevens.

Hoe Indoor positioning werkt

Het Indoor positioning systeem van Philips Lighting gebruikt LED-armaturen die voorzien zijn van zichtbaarlichtcommunicatie technologie (visible light communication, VLC), samen met een speciale mobiele app van de winkel. Als een gebruiker de app heeft gedownload naar zijn mobiele apparaat en hem daar heeft geopend, kan de app unieke codes detecteren die door elke armatuur worden verzonden en waarmee exact de locatie van het apparaat bepaald kan worden op een digitale plattegrond van de winkel. De klant of medewerker kan de app nu gebruiken om binnen de winkel te navigeren, artikelen te zoeken in de schappen en binnen de ruimte locatiegebaseerde diensten te ontvangen.

 

De software van het verlichtingssysteem kan opgewaardeerd worden om er veranderingen in winkelindeling, assortiment of andere informatie in te verwerken die specifiek is voor het desbetreffende pand. Voor het Indoor positioning systeem zijn geen extra installatiewerk, onderhoud of voeding nodig.

Philips Indoor positioning wordt geleverd met een software-ontwikkelingskit voor iOS en Android en met cloud-diensten die door winkeleigenaren of hun app-ontwikkelaars gebruikt kunnen worden om de positioneringsmogelijkheden op te nemen in eigen mobiele apps en zo onmiddellijk locatiegebaseerde diensten te leveren.

Informatie die door het Indoor positioning systeem wordt verzameld, wordt in de cloud opgeslagen. Dit maakt het voor winkeleigenaren mogelijk inzicht te verkrijgen in hoe klanten zich door de winkel bewegen, waar ze blijven hangen, en hoe ze zich in de ruimte gedragen. Hiermee kan de klantenbeleving verder geoptimaliseerd en verbeterd worden.

Indoor positioning systeem app – Zichtbaarlichtcommunicatie technologie – Cloud-diensten - Klanteninzichten | Infographic
Philips Lighting werkt samen met technologie-innovators overal ter wereld om winkeliers te helpen het winkelen te transformeren met binnenpositionering

Location Lab Partner-programma

We werken samen met innovatieve technologie-ondernemingen om u te helpen de klantbeleving binnen de fysieke winkel te transformeren met Indoor positioning.
Het YellowDot-programma van Philips Lighting certificeert LED-armaturen van concurrenten voor gebruik met onze binnenpositioneringstechnologie

YellowDot-programma

Via ons YellowDot-programma kan elke fabrikant van LED-armaturen testen of zijn armaturen compatibel zijn met onze Indoor positioning technologie en ze vervolgens certificeren.

Casestudy's

Contact
Neem voor vragen en nadere informatie contact op
met ons lokale klantencentrum. 

Ontdek andere verlichtingssystemen