Suggesties

  Geef uw aquarium het

  licht dat het verdient

  Philips CoralCare LED-armatuur  


  De unieke functies van CoralCare zijn:

   

  • Breed spectraal bereik – geoptimaliseerd voor koraalgroei en een natuurlijke weergave van het rif
  • Perfecte lichtbalans – unieke oplossing voor homogene lichtverdeling en kleurmenging
  • Gemakkelijk te regelen - Door verschillende LED's op intelligente wijze te combineren met verschillende golflengtes, hebben we het instellen van de controller voor de gebruiker vereenvoudigd. Daardoor hoeft die alleen nog maar het gewenste kleurpunt en de intensiteit te selecteren, zonder zich druk te hoeven maken over de optimale lichtkwaliteit voor koraalgroei en een fraaie weergave.
  • Weinig onderhoud – robuuste vormgeving en materialen voor lange levensduur
  • Gemakkelijk te installeren – driver geïntegreerd in armatuur, inclusief ophangkit en computerinterface
  • Laag energieverbruik dankzij uiterst efficiënte LED's

   

  Weinig onderhoud

   

  De CoralCare armatuur is gebaseerd op een bestaande Philips armatuur die wordt gebruikt voor algemene verlichtingstoepassingen. Deze prijswinnende armatuur wordt gebruikt in magazijnen, openbare zwembaden en tentoonstellingshallen. Voor gebruik in zeewateraquaria is deze armatuur op een zodanige manier aangepast dat hij voldoet aan alle eisen die aan zeewateraquaria worden gesteld en volkomen bestand is tegen de omstandigheden in deze veeleisende omgeving.

   

  De CoralCare LED-armatuur is vervaardigd van robuuste en uiterst duurzame materialen die we uitvoerig getest en geverifieerd hebben.


  De coating van de metalen behuizing is getest in een omgeving met zouthoudende waternevel en goedgekeurd voor gebruik boven zeeaquaria. Met een juist onderhoud is het risico van corrosie nihil.


  Doordat er gebruik is gemaakt van ongeveer 10kg metaal heeft de armatuur een groot thermisch koeloppervlak dat volledige passieve koeling mogelijk maakt, en dat is gunstig voor de levensduur en robuustheid van de armatuur. Actieve componenten (ventilators) zijn de meest voorkomende oorzaak van defecten, zijn lawaaiig en bepalen uiteindelijk de levensduur van het product.

   
  De glazen lichtkap van de CoralCare helpt het onderhoud te verminderen doordat zoutwaterdruppels gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Een ander voordeel is dat de armatuur niet gedemonteerd hoeft te worden voor het reinigen.


  Daarnaast heeft de lichtkap een IP65-classificatie, wat betekent dat de armatuur waterdicht is. Hij kan dan ook gewoon met een natte doek gereinigd worden.


  Doordat we gebruik maken van een lichtformule met een grote hoeveelheid licht met korte golflengte zouden we geconfronteerd kunnen worden met het risico van een snelle materiaalveroudering. Geverifieerde levensduurtesten hebben echter aangetoond dat de gebruikte materialen bestand zijn tegen ons lichtrecept en volledig voldoen aan de levensduurspecificaties.
   

  Levensduurtest van thermische opwarm/afkoel cycles

  Fig. 1: Levensduurtest van thermische opwarm/afkoel cycles
  Versnelde levensduur test

  Fig. 2: Versnelde levensduurtest


  De CoralCare LED's worden aangebracht op een zogenaamde MetalCore-printplaat. Door de grote diversiteit van LED's op deze printplaat is het solderen ervan nogal een uitdaging, wat de betrouwbaarheid en het uitvalpercentage beïnvloedt. Voor CoralCare werden uitgebreide testen uitgevoerd, zoals thermische schok, om de levensduurbetrouwbaarheid te kunnen garanderen.

   

  In de CoralCare armatuur worden LED's gebruikt van onze belangrijkste leverancier Lumileds. Dit zijn zeer duurzame, uiterst efficiënte LED's met een hoge kwaliteit, die lang meegaan.

   

  Vanuit thermisch oogpunt is de belasting van de LED's beperkt.

   

  Door middel van modelanalyse en betrouwbaarheidstests kunnen we voorspellen dat de CoralCare armatuur voldoet aan L80B10 (bij een omgevingstemperatuur van 35oC en een levensduur van 25.000 uur), wat een standaard verlichtingsnorm is. Dit betekent dat na de levensduur van 25.000 uur (ongeveer 7 jaar) en bij een gespecificeerde omgevingstemperatuur van 35oC, 90% van alle armaturen nog altijd een lichtopbrengst levert van meer dan 80% van hun originele lichtopbrengst. Ter vergelijking: bij de traditionele T5-verlichting treedt dit punt op na 6 tot 9 maanden. Geen enkele lichtbron hoeft binnen de gehele levensduur van de armatuur vervangen te worden.

   

  Als de installatieomstandigheden veranderen (dimmen, lagere/hogere omgevingstemperatuur), worden de levensduurresultaten op een positieve (dimmen) of negatieve (hogere omgevingstemperatuur) manier beïnvloed.

   

  Daarnaast zijn alle vereiste richtlijnen zoals CE en IEC door Philips gecontroleerd en door externe bureaus geverifieerd.

  Gemakkelijk te installeren


  De CoralCare armatuur wordt geleverd compleet met een ophangkit voor gemakkelijke installatie. De ophangkit kan aan de armatuur bevestigd worden met behulp van vier verstelbare haken waaraan hij eenvoudig kan worden vastgeklikt.

   

  De hoogte van de armatuur boven het aquarium kan worden aangepast door middel van een verstelbare kabel, wat het ook gemakkelijk maakt de armatuur te verwijderen.

   

  De CoralCare armatuur bevat twee AC/DC LED-netspanningsdrivers, de zogenaamde Philips Xitanium iXt drivers, wat uiterst betrouwbare en efficiënte componenten zijn. Twee speciale 3 meter lange kabels, een netspanningskabel en een communicatiekabel, zijn rechtstreeks op de armatuur aangesloten.

   

  In systemen waar de driver niet geïntegreerd is, zijn extra kabels vereist evenals ruimte onder of naast het aquarium. De Philips LED-armatuur is een alles-in-een-doos-systeem, wat een gemakkelijk en snelle installatie mogelijk maakt.

  Philips CoralCare ondersteunt een stand-by-modus die een timer voor de netspanningsschakelaar overbodig maakt. De stand-by-modus kan geactiveerd worden via de CoralCare controller (tijdschakelaar en 0-10V-interface).

   

  Details over de bedieningsfuncties van de CoralCare controller zijn te vinden op de webpagina van CoralCare (Gemakkelijk te bedienen).

  Installatie CoralCare fixture

  Fig. 3: Gemakkelijke installatie met haken
  Optische meetbol

  Fig. 4: De optische meetkoepel bij Philips, gebruikt voor het vaststellen van het energierendement van beide lichtbronnen. Hier is alleen de CoralCare LED-unit weergegeven. Tijdens de meting is de koepel volledig gesloten om al het licht te kunnen meten dat door de lichtbron wordt uitgestraald.

  Laag energieverbruik


  Dankzij het gebruik van uiterst efficiënte LED's kan de CoralCare armatuur tot wel 30% of meer energie besparen in vergelijking met de traditionele T5 zeeaquariumverlichting, zonder verlies van lichtkwaliteit.

  We hebben samen met de onafhankelijke zeebioloog Tim Wijgerde bewezen dat de koraalgroei en -weergave met de CoralCare LED-armatuur voldoen aan de standaard traditionele verlichting in de markt voor zeeaquaria en deze op op bepaalde punten zelfs overtreffen.

   

  Bij geïntegreerde metingen in de koepel levert de CoralCare een totaal energierendement van 31,9%. Dit betekent dat 31,9% van het ingangsvermogen (ongeveer 190W) wordt omgezet in optisch vermogen.

   

  Ter vergelijking: op zijn best (bij de initiële levensduurcyclus) zet een T5 met hetzelfde kleurpunt slechts 24% om.

   

  Het optische systeem van de CoralCare is zodanig ontworpen dat het slechts zeer beperkte rendementsverliezen oplevert dankzij de uiterst reflecterende materialen en slimme vormgeving.