U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Bescherm je woning tegen virussen en bacteriën met UV-C-verlichting

  Desinfecteer je woning door ziektekiemen doeltreffend en eenvoudig uit te schakelen

   

  De desinfecterende UV-C-producten van Philips kunnen binnen enkele minuten virussen en bacteriën doeltreffend onschadelijk maken. De ingebouwde sensoren en timers bieden jou en je gezin extra bescherming.

  Portemonnee, telefoon en sleutels
  Minutenpictogram
  Desinfecteer oppervlakken en voorwerpen binnen enkele minuten¹
  Bacteriënpictogram
  Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest, reageren op desinfectie met UV-C²
  Laboratoriumpictogram
  In laboratoriumtests verminderden onze UV-C-lichtbronnen bij een blootstellingstijd van slechts 9 seconden de besmettelijkheid van het SARS-CoV-2-virus (het virus dat COVID-19 veroorzaakt) op een oppervlak tot een niveau dat niet meer waarneembaar was³

  Wat is UV-technologie?

   

  Ultraviolet (UV) licht is onzichtbaar voor het menselijk oog en wordt onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C.

   

  UV-C is aanwezig in het golflengtebereik van 100-280 nm. In de grafiek is te zien dat de inactiverende werking maximaal is bij 265 nm, met afname van de werking bij lagere en hogere golflengten. UV-C-lagedruklampen van Philips stralen uit op 254 nm, waar de werking op DNA 85% van de piekwaarde bedraagt en 80% op de IES-curve. Daardoor zijn onze inactiverende lampen bijzonder doeltreffend voor het afbreken van het DNA van micro-organismen. Dit houdt in dat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen of ziekten kunnen veroorzaken.

   

  De effectieve weerstand van micro-organismen tegen UV-C-straling verschilt aanzienlijk. Bovendien heeft de omgeving van een specifiek micro-organisme een aanzienlijke invloed op de stralingsdosis die nodig is om het micro-organisme te vernietigen.

  UV-C-technologie
  UV-C-grafiek

  Oplossingen  voor UV-C-desinfectie van Philips

  UV-C-tafellamp

  Zilverkleurig product

  UV-C-desinfectiebox

  UV-C-box

  UV-C desinfecterende mini-box

  UV-C desinfecterende mini-box

  UV-C luchtdesinfectie apparaat

  UV-C desinfectieb apparaat
  Gebruikspictogram
  Eenvoudig te gebruiken
  Beschermingspictogram
  Extra veiligheid met sensors en timers
  Ervaringspictogram
  Philips heeft 35 jaar ervaring in UV-C-verlichting

  Onze UV-C-producten zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken

  Desinfecterende Philips UV-C-tafellamp
  Philips UV-C-box
  UV-C desinfecterende mini-box video
  UV-C luchtdesinfectie apparaat

  Veelgestelde vragen

  Desinfecterende UV-C-tafellamp

  De desinfecterende UV-C-tafellamp van Philips lijkt erg op die van andere fabrikanten, waarom is die van Philips zo bijzonder?

  De meeste  concurrenten gebruiken een volledig plastic behuizing, die gemakkelijk beschadigd raakt na een korte blootstelling aan UV-C. De desinfecterende UV-C-tafellamp van Philips heeft een volledig metalen  behuizing die langer meegaat bij blootstelling aan UV-C.

  Hoe weet ik of ik veilig terug kan gaan als ik de kamer uitloop?

  Er wordt een hoogwaardige microgolfsensor gebruikt om mens en dier te beschermen. Wanneer de sensor een persoon of huisdier detecteert, stopt de desinfecterende UV-C-bureaulamp direct met werken.

  Hoe lang moet de desinfecterende UV-C-tafellamp van Philips ingeschakeld blijven voor een doeltreffende desinfectie?

  Kijk voor een overzicht in de onderstaande tabel.

  Aanbeveling

  Desinfectietijd:

  Badkamer/keuken: 15 min.

  Slaapkamer: 30 min.

  Woonkamer: 45 min.

  De doeltreffendheid waarmee het apparaat desinfecteert, varieert al naargelang de desinfectietijd, de afstand en het soort oppervlak/voorwerp.

  *Woonkamer – 28 m², 3 m bereik, slaapkamer – 20 m², 2,5 m bereik, badkamer/keuken – 13 m², 2 m bereik.

  Wat zijn de garantievoorwaarden van de desinfecterende UV-C-tafellamp van Philips?

  2 jaar garantie vanaf de datum op het aankoop- of ontvangstbewijs. De desinfecterende UV-C-tafellamp van Philips wordt alleen in zijn geheel vervangen, omdat de lamp niet kan worden gerepareerd.

   

  *De doeltreffendheid van het product bij het inactiveren van bepaalde virussen, bacteriën, protozoa, schimmels of andere schadelijke micro-organismen wordt beschreven in de gebruikershandleiding die bij het product wordt geleverd. Signify doet geen beloftes en geeft geen garanties dat het gebruik van het product gebruikers zal beschermen tegen infectie en/of besmetting met virussen, bacteriën, protozoa, schimmels, aandoeningen of ziekten. Het product is niet goedgekeurd voor, niet bedoeld voor en mag niet worden gebruikt voor het desinfecteren van medische apparatuur of in medische omgevingen. Signify draagt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid in welke vorm dan ook voor een vordering of schade die ontstaat door of verwant is aan het gebruik van het product anders dan het beoogde gebruik of door afwijking van de installatie- en bedieningsinstructies, zoals beschreven in de gebruikershandleiding die bij het product wordt geleverd.

  Mag de lamp worden gebruikt in medische instellingen?

  Dit UV-C-apparaat is niet goedgekeurd en/of gecertificeerd als medisch apparaat en mag niet worden gebruikt voor het desinfecteren van medische apparatuur (zoals medische apparaten in een ruimte, operatiemaskers en/of beademingsapparatuur).

  Kan dit apparaat COVID-19 onschadelijk maken?

  Op basis van de gegevens die door de National Emerging Infectious Diseases Laboratories (NEIDL) van Boston University aan ons beschikbaar gesteld zijn, die het onderwerp vormen van een aanstaande wetenschappelijke publicatie van Boston University, is in een laboratoriumopstelling aangetoond dat bestraling van het oppervlak van een met SARS-CoV-2 (het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt) besmet materiaal met de UV-C-lichtbronnen van Signify met een UV-C-dosis van 5 mJ/cm² (en een blootstellingstijd van 6 seconden) resulteerde in een vermindering van 99% van het op dat oppervlak aanwezige SARS-CoV-2-virus. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat een UV-C-dosis van 22 mJ/cm² resulteert in een vermindering van 99,9999% van het SARS-CoV-2-virus op dat oppervlak (bij een blootstellingstijd van 25 seconden).

   

  Het NEIDL is een geavanceerd onderzoeksinstituut dat belangrijke laboratoria met inperkingsmogelijkheden op bioveiligheidsniveaus -2, -3 en -4 omvat.

   

  Het experiment waaruit deze testresultaten en gegevens zijn afgeleid, is uitgevoerd door dr. Anthony Griffiths, hoofddocent microbiologie aan de Boston University School of Medicine en dr. Griffiths’ team, in de faciliteiten van het National Emerging Infectious Diseases Laboratories van Boston University, gevestigd in Boston, Massachusetts, Verenigde Staten. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Rapport beschikbaar op https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8. De in deze studie gebruikte UV-C-stralingssterkte was 0,849 mW/cm 2.

  Zijn er certificeringen voor de desinfecterende UV-C-tafellamp van Philips?

  Dit UV-C-apparaat is gecertificeerd volgens deze normen

  GLA UV-C-veiligheidsnorm inclusief IEC 62471

  Zijn planten gevoelig voor UV-C-licht en op welke afstand moeten ze staan van de UV-C-tafellamp?

  Planten zijn afhankelijk van hun omgeving en UV-C-licht heeft op verschillende planten een verschillend effect. Sommige planten groeien en bloeien bijvoorbeeld in een omgeving met direct zonlicht, terwijl andere planten omgeving nodig hebben afgeschermd van de zon. Planten die lange tijd aan UV-C worden blootgesteld kunnen beschadigd raken, daarom wordt geadviseerd om tenminste 5 meter afstand te houden tussen het UV-C-apparaat en de planten.

  UV-C-desinfectiebox

  Kan ik de UV-C-desinfectiebox gebruiken met personen of huisdieren in de buurt?

  De box is een gesloten eenheid die ontworpen is om het UV-C-licht volledig in te sluiten. De box is ontworpen om automatisch uit te schakelen als het deksel tijdens gebruik geopend wordt. Volg alle instructies en waarschuwingen met betrekking tot correct gebruik.

  Hoelang doet de UV-C-desinfectiebox erover om kleine voorwerpen te desinfecteren?

  Je kunt kiezen uit drie desinfectiecycli, afhankelijk van hoeveel voorwerpen je in de box legt. We raden 10 minuten aan als de box 50% vol is, 15 minuten als de box 75% vol is en 20 minuten als de box 100% vol is. LET OP: leg niet te veel spullen in de box, want dit kan mogelijk verhinderen dat sommige voorwerpen of oppervlakken worden blootgesteld aan UV-C-licht, waardoor het desinfecteren niet optimaal werkt. Stapel geen voorwerpen op elkaar en zorg dat het UV-C-licht ongehinderd op alle oppervlakken kan schijnen.

  Moet ik de voorwerpen op een bepaalde manier in de box leggen?

  Nee. De roestvrij stalen binnenkant is sterk reflecterend om de doeltreffendheid van de desinfectie te verhogen. Het maakt niet uit in welke richting voorwerpen geplaatst worden. De box beschikt over een speciale schaal waarin je kleine persoonlijke spullen kunnen liggen tijdens het desinfectieproces. LET OP: leg niet te veel spullen in de box, want dit kan mogelijk verhinderen dat sommige voorwerpen of oppervlakken worden blootgesteld aan UV-C-licht, waardoor het desinfecteren niet werkt. Stapel geen voorwerpen op elkaar en zorg dat het UV-C-licht ongehinderd op alle oppervlakken kan schijnen.

  Wat als de voorwerpen die ik wil desinfecteren vochtig zijn?

  Geen probleem. De droogfunctie zal elk vocht van een voorwerp verwijderen. Er is ook een automatische functie waarmee je voorwerpen in één cyclus kunt drogen en desinfecteren. Houd er rekening mee dat als je de droogfunctie of de gecombineerde functie voor desinfecteren en drogen gebruikt voor elektronische producten, deze producten beschadigd kunnen raken. Lees de bedieningshandleiding voor instructies en waarschuwingen voor correct gebruik.

  Voorzichtigheidspictogram

  Voorzichtig

  Blootstelling aan UV-C-straling kan schadelijk zijn voor personen, dieren en planten. Volg alle veiligheidsrichtlijnen uit de producthandleiding voordat je het product gebruikt. Planten en/of materialen die veelvuldig op dezelfde plek aan hogere doses UV-C worden blootgesteld, kunnen beschadigd en/of verkleurd raken. Houd bij gebruik van de UV-C tafellamp minimaal 5 meter afstand tussen het apparaat en de planten.

  Koop nu onder andere bij

  1. De doeltreffendheid waarmee het apparaat desinfecteert, verschilt afhankelijk van de desinfectietijd, de afstand en het soort oppervlak/voorwerp. Kijk in de producthandleiding of op de internetpagina voor meer informatie.
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae. Herzien, bijgewerkt en uitgebreid door Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns en James R. Bolton. Met eerdere bijdragen door Gabriel Chevrefils (2006) en Eric Caron (2006). Peerreview door Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) en Karl G. Linden.
  3. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020 Rapport beschikbaar op https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8. De in deze studie gebruikte UV-C-stralingssterkte was 0,849 mW/cm²
  4. Een vergelijking van gepulseerde en continue ultraviolette lichtbronnen voor het desinfecteren van oppervlakken. McDonald K.F., Curry R.D., Clevenger T.E., Unklesbay K., Eisenstark A., Golden J., Morgan R.D. IEEE Trans. Plasma Sci. 2000;28:1581–1587. doi: 10.1109/27.901237.