U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Een duik nemen bij

  indrukwekkend licht

  Fonte Monumental,
  Lissabon, Portugal


  Zie hoe de fonteinverlichting van de Fonte Monumental in Lissabon bezoekers en bewoners in verrukking brengt
  Philips LED-lampen van de verlichting van de Fonte Monumental

  Het was
  heel eenvoudig 

  om deel uit te maken van het installatieteam voor dit project. De technische ondersteuning die Philips bood, hielp ons om het best mogelijke resultaat te realiseren in de kortst mogelijk tijd."

   

  - João Pedreño, Engineer, H-Tecnic

  De Fonte Monumental in Lissabon, Portugal, van dichtbij, verlicht door de Philips-fonteinverlichting
  Spectaculair gezicht op de Fonte Monumental in Lissabon, Portugal, zorgt voor een voortreffelijk

  De uitdaging van de klant

   

  De schitterende Alameda-fontein is de trots van de inwoners van Lissabon. Hij is gebouwd in de jaren veertig en werd tot nu toe verlicht door stroomvretende halogeenlampen. Toen de gemeente Lissabon besloot om de fontein te renoveren, wilde het stadsbestuur een verlichtingssysteem dat ten minste energie zou besparen en toeristen zou aantrekken.

  Fonteinverlichting van Philips tovert de Fonte Monumental 's nachts om in een fantastische oriëntatiepunt

  De juiste verlichting 


  De gemeente Lissabon had verschillende oogmerken met de fontein. Om toeristen te trekken en de stad te verfraaien moest de fontein een veilige, prettige uitstraling hebben, maar ook een schouwspel bieden dat veel aandacht zou trekken. Bovendien wilde de gemeente dat de nieuwe verlichting van de fontein ten minste een energiebesparing zou opleveren van 50% ten opzichte van het oude systeem.

   

  Philips had een gloednieuwe, geavanceerde oplossing klaar liggen. Waterdichte C-Splash2-armaturen werden rond de binnenranden van de fontein aangebracht. Deze lampen zorgen voor een dramatisch licht op het water dat van alle kanten naar het centrum toe wordt gespoten. Weelderig licht schijnt van beneden af op de standbeelden van het paard en de Engel en versterkt hun grandeur, zodat voorbijgangers stilstaan om het schouwspel te bewonderen.

   

  Om het karakter van de oorspronkelijke lichtinstallatie te behouden is een speciale versie van C-Splash2 ontwikkeld, die gebruikmaakt van witte LED's die een warme lichttemperatuur creëren van 4000 k. Het toegepaste bekabelingssysteem maakte het mogelijk om armaturen te bevestigen tot 45 meter van de stroombron. Deze bekabelingstechnologie beperkt het stroomverlies en verlaagt de kosten van installatie, operatie en onderhoud.


  C-Splash2 gebruikt slechts 25 W stroom, vergeleken met de 300 W die de halogeenlampen van het vorige systeem gebruikten. De moderne LED-armaturen en de energie-efficiënte regelsystemen hebben het energieverbruik gereduceerd met maar liefst 91% - een waarlijk monumentale besparing.

   

  Leer meer over LED architectuurverlichting van Philips.

  • C-Splash 2
   C-Splash 2
   C-Splash 2 is een ultradunne, onderdompelbare armatuur die is ontworpen om levendig gekleurd en van kleur veranderend licht te leveren in zoet- en zoutwaterlocaties met een diepte ...

  Pharos LPC2 1

  Het publiek
  trots maken

  Het team

  Gemeente Lissabon

  De klant

  Manuel Saldanha

  Architect

  Gerelateerde cases