U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Nieuw licht,
  nieuwe groei

  Boereboom
  Nederland

   

  Ontdek hoe LED-groeilampen Boereboom Stekcultures helpen om de perfecte daglichtloze groeiomgeving te creëren.

  André Boereboom poseert voor zijn planten, die groeien onder de LED-groeilampen van Philips Lighting

  De LED's betekenen
  een revolutie

  voor mijn manier van werken."


  - André Boereboom, Boereboom Stekcultures

  André Boereboom demonstreert de efficiëntie van LED-groeilampen van Philips Lighting bij de vermeerdering van gewassen

  De uitdaging van de klant

   

  Boereboom Stekcultures is een boomkwekerij met een enorme productie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de vermeerdering van boomkwekerijgewassen en siergewassen en produceert 4.000.000 stekken per jaar. Het bedrijf kocht LED-groeilampen om planten te kunnen kweken in een nieuwe geconditioneerde kweekcel.

  De juiste verlichting


  Boereboom Stekcultures is niet onbekend met geavanceerde technologie. André Boereboom is altijd op zoek naar duurzame en innovatieve groei-oplossingen en had al eerder LED-groeilampen van Philips gebruikt. Omdat hij tevreden was over eerdere resultaten met LED, besloot hij de Philips GreenPower-onderzoeksmodule te testen in zijn nieuwe kweekcel.


  "Het doel van de test is om het juiste lichtrecept te vinden voor de vermeerdering van diverse houtachtige gewassen onder daglichtloze condities", zei Boereboom. "Dit heeft veel voordelen. Het is niet alleen mogelijk om de temperatuur, belichting en vochtigheid perfect te beheersen, maar ik kan ook telen in meer lagen boven elkaar, wat enorm veel ruimte bespaart."


  De test vond plaats in een kweekcel van 30 vierkante meter, met een meerlagensysteem dat gebruikmaakt van Philips-technologie. Deze opstelling maakt het mogelijk om te experimenteren met drie verschillende plantensoorten en verschillende klimaat- en lichtinstellingen. Tot nu toe heeft de test positieve resultaten opgeleverd. "Ik volg al enige tijd tests met LED's om te zien hoe de technologie kan worden gebruikt in de boomkwekerijsector", zegt Boereboom. "Ik vind de resultaten zo overtuigend dat ik nu de eerste boomkwekerij ben met bewortelde stekken zonder daglicht."


  Het feit dat LED's vrijwel geen warmte afgeven, maakt het voor Boereboom Stekcultures mogelijk om het licht en de temperatuur van de kweekcel afzonderlijk te regelen.

  Gerelateerde cases

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,