U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Jaarrond
  kwaliteit oogsten

  Kwekerij Wim Peters

  Nederland

   

  Ontdek hoe kwaliteitspruimtomaten in de winter groeien dankzij LED-kasverlichting.

  Een medewerker van Wim Peters laat een rijke oogst aan gezonde tomaten zien, die zijn gekweekt met het licht van Philips HPS-groeilampen

  We werken
  op basis van

  een energiebesparing van ongeveer één euro per vierkante meter. Na een paar maanden werken met het systeem lijkt het erop dat de besparingen zelfs groter zullen zijn."
   

  - Wim Peters, tomatenkweker

  De Philips LED-kasverlichting helpt Wim Peters om zelfs in de winter kwaliteitstomaten te kweken

  De uitdaging van de klant

   

  Wim Peters is een grote kweker van pruimtomaten. Maar in de winter doorkweken was tot nu toe voor hem nog niet mogelijk. In plaats daarvan importeerde hij een product van mindere kwaliteit uit Spanje. Zou LED-kasverlichting hem kunnen helpen om het hele jaar door kwaliteitstomaten te produceren?

  De juiste verlichting

   

  Met de juiste kasomgeving hoopte Wim Peters zelfs in de winter eersteklas tomaten te kunnen kweken. In nauwe samenwerking met Philips installeerde hij een combinatie van HPS-verlichting, Philips GreenPower 600 W lampen en Philips GreenPower LED-tussenverlichting. De HPS-verlichting zorgde voor warmte en licht, en de LED-modules voor de optimale tussenverlichting voor efficiënte groei. "Het hybride systeem biedt ons de perfecte combinatie en zorgt voor maximale controle, zodat we de best mogelijke condities kunnen scheppen voor de planten", zegt Wim Peters.

   

  Het resultaat van de LED-verlichting overtrof alle verwachtingen. Niet alleen was de kwaliteit en het volume van de pruimtomaten hoger - ze konden ook eerder worden geoogst dan verwacht. De resultaten van het nieuwe systeem betekenden dat Wim Peters het hele jaar door pruimtomaten van topkwaliteit kon leveren uit zijn eigen kassen.

   

  Dankzij de LED-tussenverlichting levert het systeem ruim 10% meer beschikbaar groeilicht aan de plant. Dit groeilicht wordt gedistribueerd over de hele lengte van de plant met als resultaat dat de middelste en onderste bladen van de plant meer groei vertonen.

   

  Oorspronkelijk mikte Wim Peters op een reductie in energiekosten tot een euro per vierkante meter dankzij de LED-kasverlichting. Na een paar maanden werken met het systeem lijkt het erop dat de besparingen zelfs groter zullen zijn.

  De groeiomgeving
  vorm geven

  Het team

  Kwekerij Wim Peters

  Kweker

  BE de Lier

  Philips Horti LED-partner

  Gerelateerde cases

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,