U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Jaarrond productie door

  betere lichtverdeling

  Le Jardin de Rabelais,
  Avoine, Frankrijk


  Delahaye zegt: “Wij hebben geen behoefte aan meer tomaten in de zomer, maar juist in de winter. Kunstmatige belichting is voor ons een stap naar gelijkmatige productie het hele jaar rond.”De teler koos voor de nieuwste ontwikkeling in kunstmatige belichting: LED interlighting. 
  Le Jardin de Rabelais, Matthieu Serrault

  We wilden
  zwaardere belichting

  zonder de planttemperatuur te verhogen.”

   

  - Matthieu Serrault, assistent directeur van Le Jardin de Rabelais

  De uitdaging

   

  Vanwege het Franse klimaat had Le Jardin de Rabelais een zwaardere belichtingsinstallatie nodig zonder de planttemperatuur verder te verhogen. “Vandaar mijn belangstelling voor LED-belichting want die produceren veel minder warmte dan HID-belichting”, legt Delahaye uit.

  De juiste belichting 

   

  Le Jardin de Rabelais richt zich bewust op het hogere segment in de markt. In de kwekerij worden zowel fijne trostomaten als cherrytomaten geteeld. Delahaye koos voor de variëteit Piccolo die een uitmuntende smaak heeft maar niet gemakkelijk te telen is.


  Om het lichtniveau in de kas te verhogen, zonder de planttemperatuur te laten stijgen, installeerde Delhaye LED interlighting in twee strengen met een totale intensiteit van 110 μmol/m2.s. Dit betekent dat de totale capaciteit nu 235 μmol/m2/s is. Samen leveren de belichtingssystemen een plantreactie die overeenkomt met 285 μmol/m2/s, een enorme sprong voorwaarts."

   

  Opmerkelijk is dat de installateur de hele operatie heeft uitgevoerd in een kas van 16.000 m2 waar het gewas nog in stond. “Eigenlijk hebben we nooit een onderbreking van de productie, want we willen het hele jaar rond op de markt zijn”, zegt Delahaye. Het LED interlighting-systeem kan opgetakeld worden. Dit mechanisme was bedacht door LED Horti Partner Certhon en houdt in dat de interlighting kan ‘meegroeien’ met het gewas.

  Philips GreenPower LED interlighting

   

  De interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.

   

  Naar de oplossing

  The flowering lamp is the alternative for extending day length for plants that are sensitive to the photoperiod.

  Gerelateerde case studies

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,