U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Zwaardere
  vruchten
  met verlichting

  Uman Greenhouse Complex

  Oekraïne


  Ontdek hoe het Uman-kassencomplex zwaardere vruchten produceert met LED-tussenverlichting.
  Dankzij LED-tussenverlichtingmodules van Philips-tuinbouwverlichting worden er zwaardere tomaten geproduceerd.

  Vergeleken met de traditionele 

  verlichtingsmethoden, waren de Philips-LED-oplossingen zeer energiezuinig. Op de lange termijn zal dit ook een positief effect hebben op onze productiekosten."


  - Nikolay Gordiy, Algemeen directeur, UGC  

  De uitdaging van de klant

   

  Uman Greenhouse Complex is toonaangevend in de moderne tuinbouw. Het bedrijf kweekt tomaten en komkommers sinds 1974 en de hypermoderne kas heeft tegenwoordig een oppervlakte van 30 hectare. Zou verlichting het gewicht van de vruchten en de productie kunnen verhogen?

  Zoek de locatie van deze kweker op.

  De juiste verlichting

   

  Uman Greenhouse Company (UGC) is al enige tijd bezig met het testen van hybride verlichting. In 2010-2011 voegde het bedrijf tussenverlichting toe aan het systeem dat ze op dat moment gebruikten, zodat de lagere delen van de planten extra voedsel kregen. Deze tests toonden aan door tussenverlichting zwaardere tomaten konden worden geproduceerd. In 2011 werd de test uitgebreid met nieuwe LED-tussenverlichtingsmodules, die werden ingezet op een stuk grond van 0,625 hectare.


  Deze test leidde tot positieve resultaten. In nauwe samenwerking met Philips-specialisten en een plantenfysioloog kon UGC de ideale onderlinge afstand en instellingen voor de tuinbouwverlichting vaststellen. Het bedrijf ontdekte dat licht op de laagste bladeren een positief effect had op de stevigheid van de vrucht en de productie.


  "We zij er trots op dat we de eerste kweker zijn die met Philips LED-tussenverlichting werkt", zegt Nikolay Gordiy, Algemeen directeur van UGC. "We gebruiken Philips GreenVision 1000 W-systemen sinds 2008. Deze moderne HID-installatie leverde ons direct een productietoename van 25% op. We verwachten dat de nieuwe LED-tussenverlichtingsoplossing een extra productietoename zal opleveren van 15%."


  De nieuwe kasverlichting is energiezuinig. De eerste resultaten lijken uit te wijzen dat een gedeeltelijk op LED's gebaseerd systeem zal leiden tot een energiebesparing van 80%. Dankzij deze besparingen zullen we de investeringen in de nieuwe lampen binnen twee en een half jaar terugverdienen.

  Het team

  Uman Greenhouse Complex (UGC)

  Kweker

  Electrosvit

  Philips Horti LED-partner

  Landbouwers
  laten glimlachen

  Gerelateerde cases

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,