U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Een onschatbare

  waarde

  Nationaal Militair Museum, Soesterberg, NL

   

  Bekijk hoe onmiddellijk correctieve acties ondernomen kunnen worden als er een verlichtingsprobleem optreedt.

  Overzichtsvideo museum door Marcus Kingma

  Wij zijn verhalenvertellers.

  En licht is van onschatbare

  waarde in dit proces.''

   

  - Mark de Jong, Kossmann.Dejong

  Tijdens het bezoek, foto Nationaal Militair Museum, Kossmann.Dejong
  /content/dam/b2b-li/en_AA/Experience/cases/national-military-museum/thema_1_2__kossmanndejong_224x251.jpg

  De uitdaging van de klant

   

  Het Heijmans-consortium verwierf het contract om dit museum te ontwerpen en te bouwen. Ook moest het consortium een aanbieding doen voor financiering, onderhoud en bediening van de museumverlichting voor een periode van 25 jaar.

  Museumhal, foto Nationaal Militair Museum, Anne Reitsma

  De juiste verlichting

   

  Mark De Jong heeft lang en diep moeten nadenken over deze enorme, 13 meter hoge hal die een grote collectie topstukken uit de Nederlandse militaire geschiedenis bevat, waaronder een gevechtsvliegtuig, helikopters en tanks. “Door gebruik te maken van GentleSpace met daglichtafhankelijke regeling konden we verzekeren dat er in de hal altijd voldoende licht is. Deze vierkante LED-armatuur past netjes in het vierkante raster van de plafondconstructie.


  In het centrale gedeelte van het museum wordt het verhaal van land- en luchtmacht verteld in zeven ruimten met verschillende thema's. “Om aan elk van die ruimten een heel eigen gevoel mee te geven, hebben we hier ook gebruikgemaakt van Selecon spots”, zegt De Jong. Deze RGBW-spots maken het mogelijk niet alleen heldere kleuren te produceren, maar ook pasteltinten.


  “Voor speciale effecten zoals knipperen of snel dimmen heeft Philips een speciale StyliD Zoom-spot voor ons ontwikkeld. Deze spot is ingebouwd in het DMX regelsysteem - net zoals in een theater - en kan voor verschillende scènes geprogrammeerd worden.”


  Rondom het museum heeft Philips op het parkeerterrein en de belangrijkste wandelroutes naar het museum met UrbanStar LED gezorgd voor aantrekkelijk wit licht met een goede kleurweergave.


  Het museum gebruikt het Dynalight regelsysteem om de verlichting te beheren. Dankzij de draadloze tweewegcommunicatie met alle lichtbronnen kan de verlichting voortdurend beheerd worden vanaf een centraal computerscherm. En als er een verlichtingsprobleem optreedt, kunnen we dit onmiddellijk corrigeren. Heijmans kan de komende 25 jaar veel zelfvertrouwen halen uit deze 'ruggengraat' voor de complete museumverlichting.

  • UrbanStar BDS100
   UrbanStar BDS100
   In woonwijken kunnen de vertrouwde kegelvormige armaturen met PL-L- of HPL-lampen nu vervangen worden door armaturen met een charmante vormgeving die voorzien zijn van baanbrekende...

  Gerelateerde cases