U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Hoogeveen helpen

  zich te onderscheiden

   

  Stadscentrum Hoogeveen, 

  Nederland

   

  Ontdek hoe Hoogeveen zich via stadsverlichting onderscheidt van haar buurgemeenten  

  Mensen zitten langs het kanaal, genietend van het fraai verlichte gebied

  Het verlichtingsmasterplan van Philips
  geeft het herontwikkelde

  stadscentrum van Hoogeveen ´s avonds een extra, unieke en aantrekkelijke kwaliteit.”

   

  -Anno Wietze Hiemstra, Raadslid Hoogeveen

  Het verlichten van de bomen in het stadscentrum van Hoogeveen zorgt voor prachtige schaduwen

  De uitdaging van de klant

   

  Hoogeveen is een mooie, historische plaats in het zuiden van de provincie Drenthe. Om haar om te vormen tot het kloppend hart van de regio wilde de gemeenteraad het stadscentrum aantrekkelijker maken voor inwoners en toeristen.

  De juiste verlichting

   

  "Moderne stadsverlichting was de sleutel tot het benadrukken van de architectonisch interessante punten in Hoogeveen. Philips ontwikkelde een oplossing op maat voor elk gebied in de gemeente om het aanzien ervan te verbeteren in harmonie met de duurzaamheidsdoelstellingen. Te beginnen met het gebied Hoofdstraat-Noord brachten we CitySpirit Cone straatlantaarns aan langs de straten. Dit verbeterde het visuele comfort in het gebied en schiep bovendien een mooie ambiance rondom het kanaal en de historische gevels.

   

  De buitenzijde van de gebouwen zijn verlicht met LEDline2 armaturen die zijn gemonteerd verzonken in het plaveisel. Deze lampen lichten de gebouwen van onderaf aan met een aangename warme tint, wat zorgt voor een aantrekkelijk samenspel van licht en schaduw zonder enige schittering.

   

  Rondom het plein en de kade van de haven bieden decoratieve projecties het gebied een sprookjesachtige kwaliteit. Deze effecten zijn afkomstig van UrbanScene lampen die zijn bevestigd aan lantaarnpalen en een elegant bladvormige schaduwen op de omringende bestrating werpen. “Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord op het resultaat”, zegt raadslid Anno Wietze Hiemstra. “De historische gevels tonen zich nu op hun best, zowel ´s avonds als overdag. En de projecties op het plein en de kademuur zijn fantastisch; ze hebben een enorme aantrekkingskracht.”  


  Dankzij het Starsense telemanagementsysteem kunnen de lampen voor elke gewenste gelegenheid gedimd of aangepast worden aan de sfeer. Ook kunnen ze bij calamiteiten eenvoudig op vol vermogen geschakeld worden. En dankzij hun uitmuntende duurzaamheid kunnen de lampen langer aan gelaten worden op drukkere dagen en in vakanties.

   

  Leer meer over onze systemen voor openbare verlichting

  • UrbanScene CGP700/705
   UrbanScene CGP700/705
   UrbanScene biedt een reeks complete verlichtingsoplossingen - armaturen (met geïntegreerde uithouders) en masten - voor uitlichtingstoepassingen en straatverlichting. Het moderne, ...
  • LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² geeft een geavanceerd lineair strijklicht en creëert kleurveranderingseffecten en naadloze ‘lichtgordijnen’. De lineariteit van LEDline², die leverbaar is in een grote ree...

  Gerelateerde cases