U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Veilig, intelligent en energiezuinig

  verlicht

  Licht op aanvraag,
  Eeklo, België


  Ook Eeklo in België was op zoek naar innovatieve verlichting om mee te besparen. Met het Philips Lighting Project is Eeklo nu energiezuinig, intelligent en veilig verlicht.
  Eeklo verlicht met Philips

  De nieuwe
  LumiMotion 
   

  van Philips was voor ons de ideale oplossing. De stad gaat hierdoor op een innovatieve manier om met het afschakelplan, maximaliseert haar energiebesparingen, en dit zonder in te boeten op veiligheid en comfort.”

   

  - Christophe De Waele, schepen van openbare werken Eeklo.

  eeklo verlichting
  fietspad verlichting eeklo

  De wens van de klant

   

  Energiezuinige en slimme verlichting om mee te kunnen in de innovatieve vooruitgang van België.

  philips verlichting eeklo

  De juiste verlichting 

   

  "Eeklo is een kleine Oost-Vlaamse stad met 20.000 inwoners. Het ligt langs de N9, halfweg tussen Gent en Brugge, en is tevens de hoofdstad van het gelijknamige gerechtelijk arrondissement. Christophe De Waele, schepen van openbare werken in Eeklo, wordt elke dag geconfronteerd met dezelfde budgettaire moeilijkheden als de andere steden van het land. ""Wij kozen voor innovatie. Het zou eenvoudiger geweest zijn om 's nachts gewoon het licht te doven, maar deze radicale oplossing zou voetgangers, fietsers en automobilisten in gevaar hebben gebracht. Dat was voor ons ondenkbaar!” Eeklo, de hoofdstad van het Meetjesland met een reeks aaneengesloten gemeenten, wil het voorbeeld geven. Daarom werd binnen een ruimer kader en met de hulp van netbeheerder Eandis in Eeklo een pilootproject opgestart. Hiermee werd gezocht hoe men een hele wijk en een fietspad intelligent, energiezuinig en veilig zou kunnen verlichten. Vanzelfsprekend viel de keuze op de Ecovillage Sogeta.

   

  Sinds kort is een nieuwe verkaveling van Eeklo uitgerust met Luma LED-armaturen met de LumiMotion functie. Dergelijke armaturen zijn uitgerust met bewegingssensoren en zijn draadloos verbonden met de elektriciteitspalen. Van zodra er mensen of auto’s passeren wordt het licht aangestuurd. Bij de minste beweging zorgt de LumiMotion functie ervoor dat de armaturen maximaal gaan branden. Zodra de straat weer verlaten is, wordt de verlichtingssterkte opnieuw teruggebracht tot 10%. Op die manier blijft de publieke ruimte beperkt verlicht tot daglicht het weer overneemt. ""Dat was precies wat we zochten"", zegt een tevreden schepen De Waele. We streven naar een maximale energiebesparing zonder te raken aan de veiligheid en het comfort van de bewoners."" Volgens de verwachtingen zou de energiefactuur met 80% kunnen verminderen. In Eeklo en het Meetjesland worden al plannen gemaakt voor vergelijkbare voorzieningen."

   

  Lees meer over LED-verlichting voor publieke ruimten

  • Luma
   Luma
   Philips Luma is een straatverlichtingsarmatuur met hoge prestaties en een duidelijk ontwerp die een perfect gekoelde, pasklare oplossing biedt voor alle straten en wegen. De lichto...
  lumimotion philips


  Lumimotion

  Licht op aanvraag voor besparingen tot 80%.

   

  Lees meer

  Gerelateerde cases