U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verminderen van onrust
  met licht

  Universitair Medisch Centrum,
  Groningen, Nederland


  Ontdek hoe het UMCG energiebesparende initiatieven met moderne ziekenhuisverlichting beproeft.
  De receptieruimte van het UMCG gebruikt energiebesparende verlichting dankzij Philips ziekenhuisverlichting

  De verlichtingsoplossingen
  in twee 

  neurochirurgieafdelingen binnen het bereik van het Hospilot-project hebben het comfort verhoogd en het energieverbruik verlaagd. De verbeterde visuele beleving die onze medewerkers bevestigen, is een geweldige verbetering.”

   

  - Henk Timmerman, Directeur Gebouwen en Infrastructuur UMCG

  Een verpleegkundige controleert haar patiënt in een patiëntenkamer van het UMCG die is verlicht met energiezuinige verlichting van Philips
  Mensen werken onder het licht van energiezuinige ziekenhuisverlichting van Philips in dit UMCG-kantoor

  De uitdaging van de klant


  Het Universitair Medisch Centrum (UMCG) in Groningen is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Het complex van 350.000 m² heeft veel medewerkers, wat een hoog energieverbruik tot gevolg heeft. Voor het Hospilot energieproject kon Philips een milieuvriendelijk, comfortabel verlichtingssysteem leveren.
  Het UMCG-laboratorium dat gebruik maakt van Philips ziekenhuisverlichting om de ruimte te verlichten

  De juiste verlichting

   

  Het Hospilot-project heeft alles te maken met het besparen van elektriciteit. De doelstelling ervan was het effect van energie-efficiënte technologie te meten in drie Europese ziekenhuizen. Het betrof het gedurende één jaar meten van het energieverbruik voor verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting, om te zien welk verschil de nieuwe systemen konden maken.

   

  In het ziekenhuis werd LED-verlichting geïnstalleerd om het comfort van medewerkers en patiënten te verbeteren en tegelijk het energieverbruik te verlagen. Dag- en familiekamers werden voorzien van LuxSpace Mini LED-downlights en een OccuPlus-sensor die de lampen automatisch dimt. Daarnaast kunnen bezoekers en patiënten zelf de sfeer veranderen met behulp van de ToBeTouched-regelaar, wat hen het geruststellende gevoel geeft dat zij alles onder controle hebben.

   

  Voor een prettig, verblindingsvrij licht in de afdelingen werden LuxSpace Compact LED-downlights toegevoegd. In de toiletten worden de LuxSpace Micro LED´s automatisch via bewegingsdetectie uitgeschakeld als de ruimte leeg is, wat energie bespaart. De kantoren werden voorzien van TL5 inbouwarmaturen met laag vermogen en de gang werd uitgerust met SmartForm LED. Dit innovatieve licht biedt betere dimmogelijkheden en voorkomt dat patiënten verblind raken als zij in bedden worden verplaatst.

   

  De nieuwe verlichtingssystemen zorgen voor aanzienlijke besparingen en de medewerkers zijn er blij mee. Directeur Hank Timmerman zegt: “Het is buitengewoon te zien welk verschil licht kan maken; het heeft werkelijk de visuele beleving verbeterd. De medewerkers hebben benadrukt dat hun werkomgeving nu veel prettiger is.”

  Leer meer over onze systemen voor bedrijfsverlichting

  • Smart Interfaces
   Smart Interfaces
   De ToBeTouched-reeks bestaat uit gebruikersinterfaces die de interactiviteit van de gebruiker met het systeem en de armaturen bevorderenEr is een ToBeTouched-interface voor nagenoe...

  Verminderen van onrust
  met licht

  Het team

  Universitair Medisch Centrum, Groningen

  De klant

  Unica

  Installateur

  Peter van Dijken en André Hundt (UMCG), Arend Riemersma (Unica)

  Projectleiders

  Sjef van Eggelen, Philips Lighting

  Ontwerper

  Gerelateerde cases