U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  LED-verlichting en milieu -veelgestelde vragen

  Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen over milieuvriendelijkheid, CO2-uitstoot en het recyclen van LED-verlichting.

  1. Waarom worden LED's beschouwd als groene technologie?
  LED's zijn efficiënter dan de meeste andere lichtbronnen, dus ze gebruiken doorgaans minder energie voor een gegeven taak of een specifieke lichtopbrengst. Ook bevatten ze geen schadelijke stoffen zoals het giftige kwik. Bovendien heeft LED-verlichting een langere levensduur en verlagen ze daardoor de frequentie waarmee lampen verwijderd moeten worden.
  2. Hoe is LED-verlichting heilzaam voor ontwikkelingslanden?
  In veel gebieden in ontwikkelingslanden wordt petroleum of biomassa gebruikt als brandstof voor verlichting; deze brandstoffen zijn schadelijk voor het milieu en produceren grote hoeveelheden CO₂. LED-technologie levert licht met een minimaal energieverbruik dat kan worden opgewekt met micro-energiecentrales zoals zonnepanelen en hydro-elektrische systemen.
  3. Hoe kan LED-verlichting helpen de CO₂-uitstoot te verminderen?
  LED's verbruiken voor een gegeven toepassing normaal gesproken minder energie in vergelijking met traditionele halogeen- en fluorescentielichtbronnen. Daardoor is het totale kWh-verbruik per jaar minder en dat helpt de totale CO₂-uitstoot te verminderen.
  4. Hoe worden afgedankte LED's gerecycled?
  LED's bestaan hoofdzakelijk uit elektronische componenten zoals printplaten, diodes, halfgeleiders enz. Daarom moeten ze op dezelfde manier verwijderd worden als traditionele elektronica behandeld wordt. Ze worden afzonderlijk van het normale huishoudelijke afval ingezameld en moeten op dezelfde manier behandeld worden als standaard elektronische apparatuur.
  Wilt u meer weten over LED-verlichting? Bezoek de Lighting University, of doe inspiratie op en ontdek de mogelijkheden van LED-verlichting door een blik te werpen op onze gerealiseerde projecten.