U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Industrienormen LED-verlichting - veelgestelde vragen

  Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen over de industrienormen en regelingen die van toepassing zijn op LED-verlichting.

  1. Wat is Zhaga?
  Zhaga is een industriebreed consortium dat zich richt op het standaardiseren van specificaties voor interfaces tussen LED-armaturen en lichtmodules. het doel daarvan is onderlinge samenwerking mogelijk te maken tussen producten die zijn vervaardigd door verschillende fabrikanten. Zhaga legt testprocedures vast voor armaturen en LED-lichtmodules zodat de armatuur de LED-module accepteert.
  2. Wat zijn de LED-verlichtingsnormen waarnaar wordt verwezen in de Energy Star-specificatie?

  - ANSI (American National Standard Institute) - Vastgestelde definities van solid state verlichtingsapparatuur en componenten. Deze norm bevat ook een gebruikelijke terminologie.

   

  - IESNA (Illuminating Engineering Society of North America) - Bevat procedures voor reproduceerbare metingen van de fotometrie, kleuren en elektrische eigenschappen van solid state verlichtingsproducten.

   

  - UL (UnderwritersLaboratories) - Beschrijft veiligheidsnormen voor LED-producten waaronder drivers, controllers, samenstellingen, pakketten en modules.

   

  - NEMA (National Electrical Manufacturers Association) - bevat aanbevelingen voor mechanische, thermische en elektrische koppeling tussen armaturen.

  3. Wat is CELMA?
  CELMA is de Federatie van Nationale Associaties van Fabrikanten van Armaturen en Elektrotechnische componenten in de Europese Unie. Samen met ELC (Federatie van Europese Lampondernemingen) stelt CELMA normen en richtlijnen op voor LED-verlichting in Europa.
  4. Welke normen worden gebruikt voor het classificeren van LED-armaturen voor ruwe, onderwater- en buitenomgevingen?
  De IP- (Ingress protection) en UL- (Universal Laboratories) classificatie worden doorgaans gebruikt om de geschiktheid van een LED-product vast te stellen voor diverse ruwe, onderwater- of buitentoepassingen.
  5. Hoe weet ik of een armatuur veilig is?
  In Europa moet elke armatuur voorzien zijn van een CE-markering. Dit vertelt u dat de verkoper verklaart dat de armatuur voldoet aan alle relevante Europese veiligheidsnormen. De belangrijkste daarvan is EN 60598, die betrekking heeft op de elektrische, thermische en mechanische veiligheid.
  6. Wat is PAS?
  PAS staat voor Publicly Available Standard (Openbaar Toegankelijke Standaard), een informele classificatie die in Europa wordt gebruikt. Hoewel het formeel geen EN-standaard is, is het een door de industrie overeengekomen manier om gegevens en procedures te presenteren.
  Wilt u meer weten over LED-verlichting? Bezoek de Lighting University, of doe inspiratie op en ontdek de mogelijkheden van LED-verlichting door een blik te werpen op onze gerealiseerde projecten.