U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Medische toepassingen van LED - veelgestelde vragen

  Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen over het gebruik van LED-verlichting voor medische toepassingen.

  1. Hoe heeft LED-verlichting bijgedragen aan het gebruik van licht voor genezing?

  De verzadigde en geconcentreerde lichtbundels met specifieke golflengten die LED's kunnen produceren, hebben een heel nieuw gebied geopend van genezing met LED-licht. 

   

  Speciale LED-verlichting wordt gebruikt voor het genezen van wonden zoals huidontstekingen door diabetes, ernstige verbrandingen en orale verwondingen ten gevolge van bestraling en chemotherapie. 

   

  Bepaalde golflengten van LED-licht kunnen ook helpen bij het verwijderen van hersentumoren. Infrarode LED's bevorderen de celgroei en helpen bij de genezing van rijtwonden.

  2. Hoe worden LED's gebruikt als lichttherapie voor de huid?

  De verschillende lagen in de huid bevatten veel bloed en water, wat de absorptie van licht met elke golflengte mogelijk maakt, en dat heeft diverse positieve voordelen voor de huid. Lichttherapie is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van licht met specifieke golflengten om de volgende voordelen mogelijk te maken:

   

  - Infrarood - aanmaken van huid- en opperhuidcellen. Wordt gebruikt om de huid te verjongen en wonden, sneden en andere huidschade te genezen.

   

  - Rood licht - stimuleert de collageenproductie en bevordert de bloedcirculatie. Wordt gebruik voor huidverjonging. Wordt gebruikt voor het verminderen van lijnen, rimpels, littekens en zelfs voor verbeteren van de teint.

   

  - Oranje licht - revitaliseert de huid en brengt de gloed naar boven in de huid voor speciale gelegenheden.

   

  - Geel licht - vermindert zwelling, roodheid en ontstekingen. Wordt gebruikt om zonneverbranding te behandelen.

   

  - Groen licht - creëert een rustgevend effect op de huid, met anti-ontstekingseigenschappen. Verlicht hyperpigmentatie van vlekken en maakt een helderder huidkleur zichtbaar.

   

  - Blauw licht - vertoont antibacteriële eigenschappen. Wordt gebruikt tegen acne, voor reinigen van de huid, reguleren van vetklieren en verzachten van ontstekingen.

  3. Hoe heeft de LED-technologie geholpen zorginstellingen comfortabeler te maken voor oudere bewoners?

  Er zijn casestudy's uitgevoerd waarin de introductie van op maat gemaakte amberkleurige LED's met aanwezigheidssensors het mogelijk maakte het licht aan te doen zodra bewoners uit hun bed kwamen, wat het aantal valincidenten beperkte. 

   

  Het dimmen van de LED-verlichting naar een lager niveau hielp ook bij het minimaliseren van ongemak en verblindingsproblemen die ontstonden als verpleegkundigen het heldere licht boven het bed inschakelden tijdens hun nachtelijke rondes.

  4. Hoe heeft LED-verlichting geholpen in de wachtkamers van ziekenhuizen?
  Muren met interactieve achtergrondverlichting en aanrakingsgevoelige vlakken hebben wachtkamers voorzien van een frisse 'look' en de aandacht van patiënten afgeleid tijdens langdurige wachttijden in ziekenhuizen. Meer informatie over innovatieve manieren waarop LED-verlichting wordt gebruikt in de gezondheidszorg vindt u in onze gerealiseerde projecten.
  5. Hoe kunnen de eigenschappen van LED's de tevredenheid en het herstel van patiënten verbeteren?

  Doordat LED-verlichting de mogelijkheid biedt ingesteld te worden tussen warmwit en koelwit, kan het op innovatieve manieren geregeld worden om daglichtomstandigheden na te bootsen. Dit stelt de gezondheidsinstelling in staat de circadiaanse ritmes te reguleren van patiënten die immobiel zijn. Dit proces helpt de cortisol- en melatonineniveaus van patiënten te balanceren en dat verbetert hun emotionele welzijn. 

   

  Zie ook het HealWell verlichtingssytseem

  Wilt u meer weten over LED-verlichting? Bezoek de Lighting University, of doe inspiratie op en ontdek de mogelijkheden van LED-verlichting door een blik te werpen op onze gerealiseerde projecten.