Meer merken van

LED-verlichting
op maat en
helemaal geautomatiseerd

'Light' LED-verlichting
Bergen, België


In dit soort grote gebouwen zijn gewoontes hardnekkig. De mensen van de ochtenddienst drukken op de schakelaar als ze binnenkomen. En dan verandert er niets meer totdat de schoonmaakdienst 's avonds voorbijkomt. Kortom, al deze kantoren zijn permanent verlicht.
LED-verlichting voor het kantoorgebouw van Inspectie van Financiën te Bergen

Lichtgevoelige
cellen

detecteren het daglicht en passen de verlichting van de kantoren aan. Aanwezigheidsdetectors voorkomen dat de gangen worden verlicht als dat niet nodig is. Alles is geautomatiseerd..."


- Denis Doison en Michel Verbeke, Bureau d’étude provincial Delta Hainaut

LED-verlichting voor het kantoorgebouw van Inspectie van Financiën te Bergen
LED-verlichting voor het kantoorgebouw van Inspectie van Financiën te Bergen

De wens van de klant

 

De verlichting van het IGF-gebouw is volledig geautomatiseerd. “Zoek niet naar schakelaars, want die zijn er geen”, lacht Rafaël Cué Alvarez, accountmanager Philips Lighting.

LED-verlichting voor het kantoorgebouw van Inspectie van Financiën te Bergen

De juiste verlichting

 

De armaturen zijn op maat ontworpen. Zo houden de pendelarmaturen uit het Celino-assortiment rekening met de omgevingsverlichting en met aanwezigheid van mensen in de kantoren. Zodra de zonnestralen sterker worden, worden de armaturen gedimd. Hetzelfde geldt voor het komen en gaan van de gebruikers van het gebouw: “Mensen komen de kantoren binnen en vertrekken weer. Afhankelijk van de aanwezigheidsgraad wordt de lichtsterkte automatisch verlaagd”, vat Rafaël Cué Alvarez samen. Het geheel wordt beheerd met een combinatie van ActiLume Dali en Dynalite. Dankzij dit type intelligente apparatuur wordt een verlaten gang aan het eind van de dag bijvoorbeeld geheel vanzelf gedoofd en gaat het licht bij de geringste detectie van aanwezigheid weer aan.


Wat de gevel van het gebouw betreft, die wordt benadrukt door ColorGraze-armaturen die er een vleugje vermakelijke kleur aan verlenen.

 

Zowel de ontwikkelaars van het project als de eindgebruikers benadrukken vooral de 'substantiële besparingen' die gerealiseerd worden met dit inventieve systeem. Het is nog te vroeg om het langetermijneffect op de elektriciteitsrekening te kunnen meten. “Gemiddeld draait een goed beheerde installatie in een groot gebouw van dit type zo'n 1500 uur per jaar”, redeneert Denis Doison. “Op termijn moet het mogelijk zijn de rekening met de helft te verlagen.”

 • Celino LED BPS680
  Celino LED BPS680
  Celino is een complete armaturenreeks die de markttrend naar miniaturisatie en integratie in de architectuur weerspiegelt, en die tegelijk significante vooruitgang in optische pres...
 • ActiLume DALI
  ActiLume DALI
  Het Philips ActiLume-lichtregelsysteem bestaat uit een kleine lichtgewicht sensor en een regeleenheid die zijn ontworpen voor gemakkelijke integratie in een armatuurActiLume is een...
 • Color Graze QLX Powercore BCS467
  Color Graze QLX Powercore BCS467
  Tal van architecturale constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Color ...

LED-verlichting op
maat en helemaal
geautomatiseerd

Het Team

Inspection Générale des Finances

De klant

Denis Doison et Michel Verbeke

Bureau d'étude provincial Delta Hainaut

Rafaël Cué Alvarez

Key accountmanager Philips

Dimitri Zeler

Project Engineer Philips

Gerelateerde cases