U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Een lichtbad

  in Sint-Truiden

  Sint-Truiden, 'lichtstad'

   

  In Sint-Truiden was het voor de lokale overheid een goed moment om de verlichtingsstrategie te verbeteren. Deze Limburgse stad met 38.000 inwoners voelde dat er veel te verbeteren viel, zonder enorme geldbedragen te investeren. De focus moest liggen op veiligheid, comfort en tot hun recht laten komen van gebouwen.

  Architecturale LED-verlichting en verlichtingsbeheer te Sint Truiden

  Ons verlichtingsplan 

  is tegelijk functioneel en economisch. Een ander doel was de sfeer te verbeteren en tevens de straten en parken veiliger te maken. Die uitdaging zijn we aangegaan! Tenslotte is Sint-Truiden de zesde stad van Vlaanderen als het gaat om architecturaal erfgoed. Het project Sint-Truiden by Lights laat twaalf monumenten die toeristen graag willen ontdekken tot hun recht komen. Dat is de kers op de taart."

   

  - Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden

  Architecturale LED-verlichting en verlichtingsbeheer te Sint Truiden
  Sint-Truiden by Lights
  Sint-Truiden by Lights

  De wens van de klant

   

  Het was een uitdaging om een bijzondere sfeer te scheppen in deze stad, die in termen van architecturaal erfgoed beschouwd wordt als de zesde van Vlaanderen. "Wij zochten een partner die ons kon helpen al deze doelstellingen te combineren", vertelt burgemeester Veerle Heeren. De keuze is op Philips gevallen. Dit in samenwerking met het bedrijf Infrax, dat in Sint-Truiden het onderhoud van de openbare verlichting verzekert.

  De juiste verlichting


  Meer licht tegen lagere kosten: dat is de prestatie die is geleverd op de Grote Markt, de Groenmarkt en de gevel van het stadhuis van Sint-Truiden. "De verlichting van monumenten wordt geregeld afhankelijk van onze behoeften en wensen.

   

  We maken gebruik van een beheersysteem op afstand met de naam CityTouch", zegt schepen van toerisme Hilde Vautmans. Het gaat om een soort intelligente verlichting die op afstand wordt bediend. Dit maakt het mogelijk een vleugje esthetiek mee te geven aan de gebouwen die in een soort juwelendoosje aan het publiek gepresenteerd worden.

   

  Met de CityTouch-installatie kan het licht gedimd worden om het 's nachts te verzwakken en zo veel energie te besparen. Voor burgemeester Veerle Heeren doet Sint-Truiden zich zo gelden als de 'lichtstad'. En iedereen kan ervan genieten want Sint-Truiden by Lights maakt het voor toeristen en burgers mogelijk door de stad te wandelen langs twaalf speciaal verlichte monumenten.

  Lees meer over verlichting voor openbare ruimten.

  Product catalog

  Architecturale verlichting

  Een lichtbad in Sint-Truiden

  Het Team

  Stad Sint-Truiden

  De klant

  Gerelateerde Cases