U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  De opbrengst verbeteren
  met licht

  Glenwood Valley Farms 

  British Columbia, Canada

   

  Ontdek hoe LED-kaslampen helpen om de oogst van minikomkommers te vergroten op Glenwood Valley Farms

  Oogsttijd in de Glenwood Valley Farms-kas

  We zijn erg blij
  met de resultaten van de LED-tests,

  die boven verwachting waren. Ik overweeg om in de toekomst volledig op het LED-verlichtingsysteem van Philips over te stappen."


  - Herb Schlacht, eigenaar, Glenwood Valley Farms

   

  De uitdaging van de klant

   

  Glenwood Valley Farms is een gerenommeerde kasteler van groenten. Hun kas met een oppervlak van 5,87 hectare produceert lange Engelse komkommers, minikomkommers, aubergines, tomaten en verschillende soorten paprika's. Het bedrijf wilde testen of LED-tussenverlichting de kwaliteit en de opbrengst van hun minikomkommers zou kunnen verbeteren.

  De juiste verlichting

   

  De test omvatte vier rijen van 16 GreenPower-tussenverlichtingsmodules, die gebruikt werden in combinatie met het bestaande HPS-systeem. Deze lampen werden zo geplaatst dat ze licht leverden tussen de planten. Vorige tests met komkommers en tomaten hadden aangetoond dat deze plaatsing kan leiden tot een efficiëntere plantproductie.

   

  Om de LED-groeilampen volledig te testen, werden ze gebruikt bij één groep planten, terwijl een controlegroep alleen werd verlicht met HPS plus daglicht. Er werd getest tijdens twee productieronden, waarbij een plantenfysioloog van Philips ondersteuning verleende. De LED's zijn geïnstalleerd met een geoptimaliseerd lichtspectrum om de bladeren actief te houden.

   

  De test was een succes. De gemiddelde toename in productie bedroeg 19% na toediening van maar 8% extra licht. Dit geeft aan dat het licht van de LED's zeer efficiënt was geabsorbeerd. De planten waren zichtbaar verbeterd ten opzichte van de controlegroep, met sneller rijpende, donkerdere vruchten. Ook de grootte en plaatsing van de bladeren was duidelijk verbeterd. Over het geheel toont de proef aan dat het LED-licht efficiënter kan worden omgezet in suiker, wat leidt tot een hogere groei.

   

  Tests met hybride systemen lieten een verhoogde plantproductie zien als gevolg van een efficiëntere lichtabsorptie. Dit biedt de kwekers betere groeiomstandigheden in de winter, terwijl ze in de zomer meer mogelijkheden hebben om groei van de planten te controleren.

  Smakelijkere
  planten kweken

  Het team

  Glenwood Valley Farms

  Kweker

  CLP

  Philips Horti LED-partner

  Gerelateerde cases

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,