U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Kwekerijen helpen
  aan betere resultaten met licht

  Bailey Nurseries Inc.  

  VS

   

  Ontdek hoe Bailey Nurseries meer planten kweekt in minder tijd met vermeerderingskamerverlichting.

  Jean Marc Versolato, Plant Health Department, Bailey poseert naast groeiende planten onder GreenPower LED's van Philips Lighting

  De resultaten van
  deze proef

  laten zien dat we de plantstand kunnen verbeteren, de teeltduur kunnen verkorten, de algemene plantgezondheid kunnen versterken en energie kunnen besparen gedurende de wintermaanden, kortom, een win-winsituatie voor de kwekerij en onze klanten."


  - Jean Marc Versolato, Plant Health Department, Bailey

   

  Close-up van een plant in de Bailey Nurseries inc

  De uitdaging van de klant  


  Baileys weet hoe ze planten moeten kweken. Het bedrijf distribueert producten naar 4500 klanten overal in de VS en Canada en is een van de grootste groothandelskwekerijen van de Verenigde Staten. De moeilijk te vermeerderen gewassen in Baileys assortiment waren echter een te grote belasting op de middelen en de winst van Baileys. Bij deze gewassen ontwikkelde maar 30% voldoende wortels. Baileys had dan ook behoefte aan een manier om het groeiproces te verbeteren.

  De juiste verlichting

   

  Op zoek naar een wetenschappelijk verantwoorde oplossing testte Baileys Philips' GreenPower LED-productiemodule in een vermeerderingskamer. De LED-lampen, die dichtbij de stekken werden gemonteerd en rood en blauw licht uitstraalden, werden 16 uur per dag ingeschakeld. De lampen maakten gebruik van verschillende lichtrecepten, die planten helpen om wortels te ontwikkelen, de knopvorming bespoedigen of de tijd om in bloei te komen verkorten.

   

  De test was een groot succes. De LED-vermeerderingslampen maakten een betere controle mogelijk over de groeicyclus van de planten, wat leidde tot hogere wortelvormingspercentages. De plantkwaliteit verbeterde: de groei was uniformer en consistenter, de beworteling beter en de planten waren sterker. Vooral bij seringen was het percentage van succesvol bewortelde planten aanzienlijk hoger. Ten slotte bekortte de snellere groei het bewortelingsschema met een volle week.

   

  Niet alleen verbeteren de GreenPower-lampen de groei, ze maken ook het onderhoud gemakkelijker. Omdat de lampen minder warmte genereren, hoeven de kwekers hun planten nog maar een of twee keer per dag te inspecteren. In de oude situatie gebeurde dit elk uur. De energiezuinige LED-lampen verhogen ook de mogelijkheden voor productie in de koudere seizoenen en leveren aanzienlijke besparingen op de elektriciteitskosten op. Op de volgende oogst!

   

  Na een jaar testen bij Baileys hebben de GreenPower-vermeerderingslampen het slagingspercentage van moeilijk te kweken gewassen verhoogd van 30% tot 85%.

  Gerelateerde cases

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,