U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Tomaten
  liegen niet

  Martin Sigg, 
  Närpes, Finland


  Het is tijdens de donkere Finse wintermaanden alleen mogelijk tomaten te kweken met extra belichting. Het is de uitdaging de tomatenplanten zo efficiënt mogelijk te telen en toch een grote oogst van topkwaliteit tomaten te realiseren.
  Martin Sigg, Finland

  Je kunt
  direct zien 

  wat er met de planten gebeurt als ze meer licht krijgen.”


  Martin Sigg, eigenaar van Handelsträdgård Martin Sigg Ab

  Martin Sigg. Finland
  Martin Sigg. Finland

  De juiste belichting 

   

  De oplossing voor Martin's kas bestond uit belichtingsadvies, bedrijfscalculaties, LED interlighting modules, advies en follow-up van de plantspecialist, financiering met Philips Capital en advies omtrent de technische specificaties van Horti LED Partner Electroteam.

   

  Martin installeerde de LEDs in eerste instantie een dubbele rij LED interlighting in een klimaatzone (ongeveer 1500 m2) van de kas. Doordat de LEDs tussen het gewas hangen kan het licht de plant beter bereiken en houdt het de bladeren fotosynthetisch actief. Daarnaast gaat er minder licht verloren naar de grond en het dak. Daarnaast straalt LED-belichting geen stralingswarmte uit, alleen convectie warmte. De gedeeltelijke ontkoppeling van licht en temperatuur geeft telers de mogelijkheid om het klimaat te controleren en aan te passen aan de vegetatieve of generatieve gewas fase.

   

  LED interlighting fotonen zorgen voor meer groei dan dezelfde hoeveelheid fontonen in HPS topbelichting. Een lichtrecept dat het juiste spectrum, de perfecte intensiteit, de meest geschikte plek tussen het gewas en warmtemanagement combineert, helpt de oogst van tomaten te vergroten.

  Philips GreenPower LED interlighting

  Philips GreenPower LED interlighting

  De LED interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.
  Naar de oplossing

  Gerelateerde case studies

  Events  

   

  IFTF - Vijfhuizen, Nederland

  4-6 November 2015

   

  Agro Innovation – Tokyo, Japan

  18-20 November 2015

   

  IPM – Essen, Duitsland

  26-29 januari 2016

   

  IPM – Essen, Duitsland

  3-5 februari 2015

  We praten over  

  YouTube-feed  

  Wim Peters, Nederland

  Leo van der Harg, Nederland

  Voor meer video’s van Philips Horti,