U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Boodschappen doen in

  het juiste licht

  Supermarkt SPAR,
  Wespelaar, België


  Supermarkt SPAR in Wespelaar koos voor de LED-verlichting van Philips om haar producten in het juiste licht te plaatsen. Je loopt een warm lichtbad binnen en boodschappen doen is een feestje.
  Verlichte koeling in de SPAR

  Onze elektriciteitsfactuur
  is dezelfde 

  dezelfde als een jaar geleden, terwijl de commerciële oppervlakte met ruim 60% is toegenomen. De investering betaalt zich met andere woorden terug dankzij het lagere energieverbruik."

   

  - Arthur De Greef, eigenaar-zaakvoerder SPAR.

  Spar supermarkt gangpad

  De wens van de klant

   

  De Spar ligt in een voormalig conservenfabriek. Eigenaar Arthur vertelt dat het licht extra comfort moet geven aan haar bezoekers. De moderne structuur had geen ziel, dus hebben we daar wat aan gedaan. Er moest licht komen dat erbij paste.

  productpaden in spar wespelaar

  De juiste verlichting 

   

  Arthur en Ingrid De Greef bezochten meerdere supermarkten in België en het buitenland, vroegen raad aan diverse verlichtingsspecialisten, maar vonden nergens de geknipte oplossing. Vervolgens ontdekten ze het LAC (Lighting Application Center) van Philips in Nederland.

   

  “In Eindhoven kregen we een demonstratie die ons met verstomming sloeg. Bij voorbeeldetalages en -rekken, waar je de verschillen tussen de types verlichting erg goed kunt zien, sprong vooral de LED-verlichting in het oog. Na dat bezoek aan het labo hebben we ons volledig laten begeleiden door Philips. Na afloop van de werf kende Dieuwertje Rosiers, Lighting Designer bij Philips, onze winkel en de behoeften ervan zelfs beter dan wijzelf!”

   

  Op dit moment is de fonkelnieuwe supermarkt volledig uitgerust met dimbare LED-armaturen. Om half 8 ’s morgens brandt de verlichting op 20% van zijn vermogen, en vijf minuten voor het openen van de deuren gaat deze voluit branden. Het omgekeerde gebeurt bij de sluiting, waardoor klanten subtiel naar de uitgang worden geleid. Een systeem met bewegingsdetectoren – de Pacific LED Green Parking – staat garant voor een mooie overgang tussen parking en winkel. “Het licht wordt geleidelijk intenser, waardoor de bezoekers de indruk hebben dat ze gedragen worden door een golf”, beloven de zaakvoerders. 

   

  Ontdek al onze oplossingen voor supermarktverlichting.

  • Maxos LED Industry 4MX850
   Maxos LED Industry 4MX850
   De Maxos LED Industry is een verlichtingsoplossing met een korte terugverdientijd die tegelijk voldoet aan alle relevante normen voor supermarkten en industriële toepassingen. Voor...
  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Als u energie wilt besparen en tegelijk een duurzame verlichtingsoplossing wilt, opbouwen, is de sterk verbeterde Pacific LED3 iets voor u. De robuuste en waterdichte Pacific LED3 ...

  Gerelateerde cases

  Bekijk alle mogelijkheden op het gebied van supermarkten en grote winkelketens.