Medewerkers en klanten geruststellen met UV-C-licht

Sonepar Connect Reims, Frankrijk

Sonepar Connect

Reims, Frankrijk

Er werd UV-C geïnstalleerd om de lucht te desinfecteren tijdens de dagelijkse bedrijfsactiviteiten, zonder onderbrekingen.

Het is mijn verantwoordelijkheid om een extra laag bescherming te bieden aan vrienden, medewerkers en klanten die elke dag naar ons kantoor komen. We hebben gekozen voor de installatie van Philips UV-C Upper Air-desinfectiearmaturen om de lucht te behandelen en te desinfecteren.
- Jean-Pierre Santier Directeur van de Sonepar Connect agency in Reims
Upper UV-C, plafondmontage

Uitdaging van de klant

Terwijl we horeca en supermarkten, klaslokalen en kantoren bezoeken, halen we adem en praten en lachen we. Ook hoesten en niezen we. Met de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is onze manier van leven volledig veranderd. We maakten er een gewoonte van onze regelmatig handen te wassen, 1,5 meter afstand van elkaar te houden en bijvoorbeeld oppervlakken te desinfecteren. Nu vormt de lucht die wij inademen een probleem dat de directeur van het bureau SONEPAR Connect in Reims graag wilde oplossen.

De oplossing

Philips UV-C Upper Air-desinfectiearmaturen desinfecteren de lucht die door de bovenste delen van de ruimte stroomt doorlopend, dankzij natuurlijke ventilatie of luchtcirculatie. Dit zorgt er ook voor dat de gedesinfecteerde lucht terugstroomt naar het onderste deel van de ruimte en zich daar vermengt met de andere lucht. De bundel UV-C-stralen wordt geregeld door specifieke reflectoren en het louvreontwerp, waardoor de lucht rustig worden gedesinfecteerd terwijl de dagelijkse activiteiten veilig worden voortgezet.

Aan het plafond gemonteerd Philips UV-C-luchtventilatiesysteem voor desinfectie

De UV-C stralen worden op apparaatniveau en daarboven verspreid, waardoor een grote hoeveelheid lucht in de bovenste delen van een ruimte rustig kan worden gedesinfecteerd, terwijl de bedrijfsactiviteiten onder apparaatniveau gewoon doorgaan. Inclusief Philips PL-S TUV-lamp: 4x9 W. Van UV-C-licht is bewezen dat het de geteste ziektekiemen effectief onschadelijk maakt.

Gerelateerde voorbeelden