PremiumColor: de beste verlichting voor groenten en fruit

man die verse groenten kiest in een winkel

Verse producten worden gezonder, zien en smaken beter, en blijven langer vers

De versafdeling is de plaats waar klantloyaliteit ontstaat en is daarom vaak de belangrijkste reden voor een bezoek aan de winkel.

Groenten en fruit brengen specifieke uitdagingen met zich mee op het gebied van verliezen en verspilling. Omdat het levende producten zijn, zijn groenten en fruit kwetsbaar voor doorlopende veranderingen en veroudering. We hebben uitgebreide experimenten uitgevoerd met verse groenten en fruit om te ontdekken welk licht het beste is voor zowel de presentatie als het behoud van de kwaliteit.

broccoli vrouw

Het belang van vitamine C in een gezond voedingspatroon

Verlichting speelt een belangrijke rol in de productie van vitamine C in groenten en fruit. Vitamine C is van groot belang voor het functioneren van het menselijk lichaam. Toch kan het menselijk lichaam zelf geen vitamine C maken (of opslaan). Daarom is het belangrijk om voldoende vitamine C-rijke voedselproducten toe te voegen aan het dagelijkse dieet.

Groenten en fruit vormen de belangrijkste bron van vitamine C voor mensen. Daarom zou het goed zijn als het vitamine C-gehalte in bij de supermarkt verkrijgbare groenten en fruit zo hoog mogelijk kan zijn. Dat is waar verlichting een belangrijke rol kan spelen.

teler

Experimenteel bewezen

Met LED-verlichting kunnen telers:

  • De kleur en smaak van bladgroenten beïnvloeden
  • Het vitamine C-gehalte in tomaten verhogen
  • Nitraatniveaus in sla, spinazie en rucola verlagen
winkel supermarkten

Met LED-verlichting kunnen winkeliers:

  • De presentatie van groenten en fruit verbeteren
  • Houdbaarheid verlengen, verspilling verminderen en de omzet verhogen
  • Kwaliteit en veiligheid van aardappelen behouden
  • Het vitamine C-gehalte in broccoli vasthouden

Ervaar PremiumColor: het nieuwste LED-recept voor groenten en fruit

verzameling van verse levensmiddelen

De presentatie van verse producten optimaliseren

We hebben onderzoeken uitgevoerd, onderzoeksresultaten verzameld en uitgebreid samengewerkt met winkeliers om te ontdekken hoe je verse producten het beste kan verlichten. Met de juiste lampen kun je verse producten zo verlichten dat klanten worden aangetrokken met de juiste kleuren, dat de kwaliteit van de kruiden en sla optimaal blijft en dat de houdbaarheid van aardappelen wordt verlengd. 

Download de volledige whitepaper voor meer informatie over de uitgevoerde tests en onze aanbevelingen voor het gebruik van specifieke LED-recepten bij verschillende omstandigheden.

Contact

Neem voor vragen en verdere informatie contact op met ons lokale klantencentrum.

Downloads