Rose: de beste verlichting om het verkleuren van gesneden vlees te beperken

Belang van de versafdeling

Waarom is de versafdeling zo belangrijk?

Versheid is de groeimotor van winkels. Of het nu gaat om vlees of kaas, fruit en groenten, vis en zeevruchten, met verse producten blijf je klanten je fysieke winkel in trekken. Hoe verser, hoe meer aandacht.
De juiste verlichting zorgt ervoor dat de kleuren en texturen van verse producten goed uitkomen, wat klanten verleidt om te stoppen en ze te kopen. Daarnaast verbetert verlichting de algehele ervaring in de winkel en heeft het een positief effect op de verkoop van verse producten.

Prachtig gesneden vlees

Prachtig gesneden vlees

Uit onderzoek blijkt dat klanten de voorkeur geven aan vlees met een rijke, verzadigde kleur. Maar hoe meer licht je op het vlees laat schijnen, hoe sneller er verkleuring optreedt. Onze Rose LED-armaturen voor verse levensmiddelen zijn speciaal ontwikkeld in samenwerking met winkeliers en vleesspecialisten om de roodheid van vlees te verbeteren en de verkleuring te vertragen zodat er minder verspilling is.

Ervaar Rose: het nieuwste LED-recept voor gesneden vlees

Ons onderzoek:

Verschillende soorten vlees verkleuren op andere tempo's. Ten tweede heeft het lichtniveau een groter effect op verkleuring van gesneden vlees dan het spectrum.

Er zijn echter voordelen verbonden aan het kiezen van het juiste lichtspectrum. Door het juiste spectrum te gebruiken, kunnen winkeliers ofwel verkleuring vertragen voor een langere houdbaarheid, ofwel hogere lichtniveaus gebruiken voor meer in het oog springende displays. In het eerste geval kan de houdbaarheid met maximaal 20% worden verlengd bij verlichtingssterktes die gelijk zijn aan die van traditionele verlichting. In het tweede geval kunnen winkeliers lichtniveaus toepassen die tot 30% hoger liggen om een houdbaarheid te bereiken die gelijk is aan die van traditionele verlichting.

Rose-lichtonderzoek voor vleesoplossing

Creëer een impactvolle sfeer (en verlaag tegelijkertijd de verspilling)

Probeer je een evenwicht te vinden tussen een groot aanbod van verse voedingsmiddelen en het minimaliseren van verspilling? En probeer je tegelijkertijd een inspirerende winkelervaring te creëren? De juiste verlichting kan een grote impact hebben op het succes van je versafdeling. Accentverlichting voor verse voedingsmiddelen is het perfecte recept voor een mooie presentatie en verlengt tegelijkertijd de houdbaarheid van je verse producten.

Contact

Neem voor vragen en verdere informatie contact op met ons lokale klantencentrum.

Downloads

Meer over verlichting voor...