Een extra beschermingslaag met Philips UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie

Verlichting voor het ‘nieuwe normaal‘

Pomme D'Api, school in Madrid, Spanje

Philips zorgde voor de nodige gemoedsrust bij leerlingen, ouders en personeel van de Madrileense kleuterschool Pomme D'Api met zijn UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie. Deze armaturen creëren een veiliger binnenklimaat zonder de dynamiek in het leslokaal te verstoren.

De Philips uv C-armaturen voor luchtdesinfectie vormen een extra beschermingslaag zodat we geen mondmaskers meer hoeven te dragen. Op plekken waar veel mensen samenkomen, zouden ook dit soort maatregelen moeten worden genomen.
- Sébastien Dumas, leraar op de Pomme D'Api
Philips uv C-apparaten voor luchtdesinfectie

Uitdaging van de klant

Voor Pomme D'Api was een veilig gevoel bij het lesgeven zonder een mondmasker te dragen een belangrijke stap bij de aanpassing aan het ‘nieuwe normaal’. Virussen en andere infecties verspreiden zich snel op een school voor kinderen van 2 tot 6 jaar – en het is erg lastig om maatregelen voor social distancing bij deze jonge kinderen na te leven. We wilden een effectief systeem hebben dat zowel gebruiksvriendelijk als onderhoudsvriendelijk was, en waarmee we de school virusvrij konden houden zonder de lessen te verstoren.

Philips uv C-units voor luchtdesinfectie

Efficiëntie, winstgevendheid en duurzaamheid

Er werden twee Philips uv C-units voor luchtdesinfectie geïnstalleerd om Pomme D’Api te helpen hun doel te bereiken: kinderen weer zonder masker in de klas, zonder social distancing, kleinere klassen of angst om besmet te raken. Uv C-luchtdesinfectie is een beproefde oplossing die binnen een uur tot 95% van de micro-organismen in een ruimte onschadelijk kan maken1. Het is een verplaatsbaar systeem dat kan worden gebruikt terwijl er mensen in de ruimte zijn en het werkt stil, zodat de kinderen er bij de lessen geen last van hebben.

Testuitslag van Henan Zhongke Lianchuang Test Service Co., Ltd.: De Philips uv C-luchtunit voor desinfectie (UVCA200) werd gedurende 60 en 120 minuten ingeschakeld in een testruimte van 80 m³. De natuurlijke bacteriën in de lucht werden in elke test voor ≥95% gedood. Dit voldoet aan de vereisten van WS/T648-2019 (algemene hygiënevoorschriften voor lucht-desinfecterende apparatuur)

Gerelateerde voorbeelden