UV-C die virussen onschadelijk maakt, beschermt leraren en studenten op scholen

UV-C-desinfectie van de lucht in schoolgebouwen

UV-C-desinfectie van de lucht in schoolgebouwen

Amsterdam, Nederland

Omdat het veilig heropenen van scholen van groot belang is tijdens de COVID-19-pandemie, kunnen leraren, medewerkers en leerlingen beschermd worden door Philips Upper Air UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie. 

De Philips UV-C-desinfectie
De aan de wand gemonteerde Philips Upper Air UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie maken 99,99% van SARS-COV-2 in de lucht binnen 10 minuten onschadelijk.
UV-C Disinfection Upper Air voor plafondmontage

Uitdaging van de klant

Scholen hebben te maken met een enorme uitdaging om kwalitatief goed onderwijs te leveren in veilige en interessante klaslokalen, waar nieuwe sociale gezondheidsstandaarden van toepassing zijn. Plaatsen waar veel mensen samenkomen, moeten veilig en zo virusvrij mogelijk zijn. Door te kiezen voor UV-C-verlichting voor desinfectie hebben scholen de mogelijkheid een stap verder te gaan dan met de bekende maatregelen, zoals frequente ventilatie, die vaak maar gedeeltelijk effectief of economisch haalbaar zijn. Een behandeling van de lucht kan de beste manier zijn om virussen zoals SARS-COV-2 en de griep tegen te gaan.

UV-C Disinfection Upper Air voor wandmontage

De oplossing

Philips UV-C Upper Air-armaturen voor luchtdesinfectie garanderen een bijna volledige, snelle desinfectie van de lucht in elke ruimte. Door middel van natuurlijke convectie of mechanische ventilatie stroomt de lucht naar de bovenste laag in de ruimte. Hier komt de lucht in contact met desinfecterend UV-C licht, waarna het zich weer mengt met de lucht in de lagere delen van de ruimte. Het biedt studenten en medewerkers extra bescherming in ruimten die normaal gesproken maar beperkt geventileerd worden.

Onze aan de wand gemonteerde Philips upper air UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie inactiveerden binnen 10 minuten 99,99% van SARS-CoV-2, het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, in de lucht in een ruimte. Na 20 minuten was het virus zelfs afgenomen tot een niveau dat niet meer waarneembaar was.*

1Dit is gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd door Innovative Bioanalysis, een laboratorium dat is gecertificeerd door CAP, CLIA en AABB. Lees het rapport hier, voor meer informatie over de resultaten van desinfectie met UV-C van de lucht.

Gerelateerde voorbeelden

Meer kans op voetbalsuccessen met UV-C-desinfectieverlichting

PSV Eindhoven kiest voor Philips UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie om het stadion te beschermen tegen bacteriën en virussen

UV-C-systeem voor luchtdesinfectie - 't Klaslokaal

Door een Philips UV-C Upper Air-apparaat voor desinfectie te installeren is 't Klaslokaal de eerste sportschool in Nederland die de lucht desinfecteert.