Eerste sportschool in Nederland die UV-C-licht gebruikt om de lucht te desinfecteren

't Klaslokaal

't Klaslokaal

Bloemendaal, Nederland

Door een Philips UV-C Upper Air-apparaat voor desinfectie te installeren is 't Klaslokaal de eerste sportschool in Nederland die de lucht desinfecteert.

In onze sportschool hebben we alle maatregelen op het gebied van hygiëne en sociale afstand van het RIVM1 geïmplementeerd. Ik ben ervan overtuigd dat onze UV-C-lampen een waardevolle bijdrage leveren aan de desinfectie van de lucht in onze sportruimtes. Je sport in een gedesinfecteerde ruimte en we zijn de eerste die daarvan gebruik maakt in Nederland. Ik denk dat aërosolen een groot onderdeel van het probleem vormen en ik wil een voorloper zijn in het gebruiken van de oplossing. Zodra de tweede golf arriveert, zijn wij er klaar voor.¹
- Toby Timmers, zaakvoerder 't Klaslokaal ¹RIVM
Aan het plafond gemonteerd Philips UV-C-luchtventilatiesysteem voor desinfectie in 't Klaslokaal

Uitdaging van de klant

't Klaslokaal is een sportschool in Bloemendaal. Zodra de COVID-19-pandemie begon en de lockdown werd aangekondigd, moest eigenaar Toby Timmermans snel schakelen en op zoek gaan naar nieuwe manieren om een faillissement te voorkomen. Ondanks alle inspanningen en aanpassingen, zoals aerobics-lessen via Zoom en lessen op de parkeerplaats, had het bedrijf zwaar te lijden. Hij moest zijn sportschool exclusief voor vrouwen sluiten en zich aanpassen.

Eerste sportschool in Nederland die UV-C-licht gebruikt om de lucht te desinfecteren in sportruimtes

De juiste verlichting

Omdat hij een ondernemer is, ontwikkelde Timmers zelf een nieuw concept: een gedesinfecteerde sportschool, waar iedereen met gemak op 1,5 meter afstand van elkaar kan sporten, zonder zich zorgen te hoeven maken over onderlinge afstanden in binnenruimtes waar het virus zich kan verspreiden. Naast de uitstekende ventilatie die hij al had, installeerde hij vier Philips UV-C Upper Air apparaten voor desinfectie in zijn sportschool aan de plafonds, zodat de bovenste luchtlagen in de belangrijkste ruimtes werd gedesinfecteerd.

Philips UV-C desinfectie Upper Air plafondarmatuur

De UV-C-stralen worden voornamelijk horizontaal ter hoogte van het apparaat en naar boven toe uitgestraald. Dit maakt het mogelijk om de lucht in de bovenste delen van de ruimte te desinfecteren, terwijl alledaagse bedrijfsactiviteiten onder het gebied waar het apparaat actief is gewoon kunnen blijven doorgaan. Philips PL-S TUV-lamp inbegrepen: 4x9 W.

Gerelateerde voorbeelden

Meer kans op voetbalsuccessen met UV-C-desinfectieverlichting

PSV Eindhoven kiest voor Philips UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie om het stadion te beschermen tegen bacteriën en virussen

Zwembaden in Veenendaal

Ontdek hoe de Philips LED-verlichtingsinstallatie in de zwembaden van Veenendaal verstoringen vermindert en de veiligheid verbetert.