LED-verlichting maakt een groot verschil in de zwembaden in Veenendaal

Zwembaden in Veenendaal, Nederland

Zwembaden in Veenendaal, Nederland

LED-verlichting is baanbrekend in de realisatie van de sportvisie van de zwembaden in Veenendaal.

Henk de Man
Zwembad de Vallei in Veenendaal is het eerste project waarin een zwembad wordt uitgerust met LED-verlichting die echt 'zwembadproof' is, dankzij een speciale coating die bescherming biedt tegen specifieke omgevingscorrosie zoals waterdamp, chloor en schoonmaakmiddelen.
-Henk de Man, accountmanager, TechTron Group BV Philips LED Expert sinds 2012
Gen2

Uitdaging van de klant

Met de oude verlichtingsinstallatie moesten de lampen om de twee jaar vervangen worden. Daarvoor moest het zwembad worden geleegd, wat betekende dat het zwembad dicht moest en er verstoringen ontstonden voor de klanten. Daarom gingen ze op zoek naar een verlichtingssysteem dat niet alleen dynamisch was op het gebied van sfeer en flexibiliteit, maar ook energiezuinig en met een lange levensduur, zodat er minder verstoringen zouden zijn.

De juiste verlichting

"Een paar jaar geleden kwamen we door een van deze bijeenkomsten in contact met Sportservice Veenendaal," zegt Henk de Man, accountmanager van TechTron en eveneens een erkend Philips LED-expert. 

"Een van de voordelen van de nieuwe LED-verlichting is de koele tint en gelijkmatige lichtverdeling, waardoor er minder verblinding ontstaat op het water," zegt De Man. "Als gevolg daarvan heeft het personeel beter zicht."

Waar er eerder alleen kon worden gekozen of de verlichting aan of uit ging, is er nu een variatie mogelijk in lichtniveaus. Afhankelijk van de zwemactiviteit kunnen de lichtniveaus worden verhoogd of verlaagd zodat er op onderhoudskosten kan worden bespaard. Eerder moesten de lampen elke twee jaar worden vervangen en daarvoor moest het zwembad leeg worden gepompt. Dat is nu voor de eerste 10 jaar niet meer nodig."

De eerste tien jaar hoeven er geen lampen vervangen te worden

De eerste tien jaar hoeven er geen lampen vervangen te worden

Het team

Sportservice Veenendaal

De klant

Veenendaal, Nederland

Locatie

GentleSpace gen2

Philips-product

Gerelateerde voorbeelden