Een wereldpremière in de Ekinox Arena

De Ekinox sporthal verlichten

ArenaVision LED kan gebruikt worden voor het creëren van speciale entertainmentverlichtingseffecten waarvoor normaal speciale podiumverlichtingsarmaturen vereist zouden zijn.

teaser
We hadden een verlichtingsoplossing nodig voor zowel basketbalwedstrijden als shows. Daarom moesten de ArenaVision LED-schijnwerpers niet alleen het speelveld verlichting, maar ook het podium en het publiek.
- Fabrice Pacquelet, directeur van JL Bourg basketball, clubdirecteur
teaser

Uitdaging van de klant

In 2011 besloot de Bourg-en-Bresse Agglomeration (BBA) om het beursgebouw Ainterexpo te renoveren. Het centrum werd in de jaren '70 gebouwd en had drie zalen. Aan het begin van dit jaar werd er een vierde zaal aan toegevoegd met een ruimte van 9940 m². Dankzij de modulariteit van de stands en het technische platform konden optredens in de grote zaal in 360° worden getoond. Alleen een uitzonderlijk verlichtingssysteem zou deze moderne snufjes aankunnen. En dat is waar ArenaVision LED om de hoek kwam kijken.

De juiste verlichting

De schijnwerpers moesten niet alleen het speelveld verlichten, maar ook het podium en het publiek. Het was ook belangrijk voor JL Bourg basketball club dat ze de schijnwerpers binnen een paar seconden volledig in en uit konden schakelen voor de show voorafgaand aan de wedstrijd. Dat was niet mogelijk geweest met metalen halidelampen. ArenaVision LED kan in een paar seconden op volle sterkte schijnen.

Voordelen

Voordelen
ArenaVision LED

ArenaVision LED

Het ArenaVision LED-schijnwerpersysteem van Philips is een innovatieve LED-oplossing voor de verlichting van sportvelden die de nieuwste normen voor TV-uitzendingen ondersteunt en beschikt over een regelplatform.

De Ekinox sporthal verlichten

Fotografie

Het team

De klant
Architect

Pierre Barillot

Installateur

INEO

Fotograaf

Gerelateerde voorbeelden